Per mėnesį 218 bankrotų, daugiausia – transporto sektoriuje

Gegužės mėnesį bankrutuojančiomis tapo 218 įmonių. Bendras bankrotų lygis išliko panašus į stebimą paskutiniais mėnesiais. Tačiau pirmą kartą šiemet pagal bankrotų skaičių, tenkantį sektoriui, išsiskyrė transporto sektorius, rodo kreditų biuro „Creditinfo“ atliekama Registrų centro duomenų analizė.

Ar tai vienkartinis bankrotų padidėjimas, ar tendencijos požymis šiuo metu pasakyti sunku, nes tai vieno mėnesio duomenys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ar tai vienkartinis bankrotų padidėjimas, ar tendencijos požymis šiuo metu pasakyti sunku, nes tai vieno mėnesio duomenys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2016, 10:19 AM, atnaujinta May 23, 2017, 4:57 AM

Vertinant absoliučiais skaičiais, daugiausia pradėjusių bankrutuoti įmonių veikė mažmeninės prekybos sektoriuje – 39. Palyginimui, apdirbamosios gamybos įmonių sąraše – 34, statybos – 28.

Lyginant bankrutuoti pradėjusių įmonių skaičių su įmonių skaičiumi tame sektoriuje, pirmoje vietoje atsiduria statybos įmonės. Gegužę bankrutuoti pradėjusios įmonės sudarė 0,18% sektoriaus įmonių. Antroje vietoje pagal bankrotų koncentraciją – maitinimo ir apgyvendinimo įstaigos (0,16%), trečioje – transporto įmonės (0,15%).

„Šiais metais kas mėnesį statybos ir maitinimo įmonės patenka tarp trijų sektorių, kuriuose bankrotų procentas, lyginant su veikiančiomis įmonėmis, yra didžiausias. Tuo tarpu transporto sektoriui gegužė buvo pirmasis mėnuo šiemet, kai jis pateko į trejetuką veiklų, kuriose bankrotų procentas, lyginant su įmonių skaičiumi, vienas aukščiausių“. – sako Rasa Maskeliūnienė, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vertinimo vadovė.

Pasak jos, ar tai vienkartinis bankrotų padidėjimas, ar tendencijos požymis šiuo metu pasakyti sunku, nes tai vieno mėnesio duomenys. Juolab, kad transporto įmonių, pateikusių savo finansus Registrų centrui iki birželio 1 d., rodikliai rodo teigiamas tendencijas. Pavyzdžiui, pelningai veikusių įmonių dalis 2015 m. sudarė 68%, kai 2014 m. 67% tarp tų pačių įmonių veikė pelningai. Tiesa, vidutinis ikimokestinis pelnas tarp finansus pateikusių įmonių kiek sumažėjo – nuo 77 tūkst. EUR 2014 m. iki pernykščių 74 tūkst. EUR.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.