Tarp Drevernos ir Juodkrantės pradeda kursuoti keltas

Nuo šio šeštadienio Juodkrantę galima pasiekti ir iš Klaipėdos rajono gyvenvietės prie Kuršių marių – Drevernos. Keleivius keltas plukdys tris dienas per savaitę ir šventinėmis dienomis.

Kelte talpa apie 50 žmonių ir 15 dviračių.<br>V.Balkūno nuotr.
Kelte talpa apie 50 žmonių ir 15 dviračių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marija Gabrienė, LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Jun 5, 2016, 7:38 AM, atnaujinta May 22, 2017, 11:52 PM

Keleivinis keltas, kuriuo poilsiautojai plukdomi iš Drevernos į Juodkrantę, į pirmą reisą išlydėtas šeštadienio vakarą. Tikimasi, kad atokus, tačiau išskirtinio grožio gamtos kampelis sulauks nemažo poilsiautojų dėmesio.

„Tikslas – išlyginti turistų srautus. Pritraukti turistų į Dreverną, ko tikrai trūksta, o nuostabi infrastruktūra ir daug įvairių paslaugų [jau] atsirado. Taip pat [tikimasi] šiek tiek sumažinti srautus turistų, kurie atvyksta automobiliais į Neringą. Norime paskatinti į Neringą vykti vandens transportu“, – sako Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.

Kelte talpa apie 50 žmonių ir 15 dviračių. Už pastarųjų perkėlimą, kaip ir už vaikus iki septynerių metų, mokėti nereikės. Suaugusiems kelionė į vieną pusę kainuoja 3 eurus.

Į gyvenvietes, kurias skiria marios, keleivius keltas plukdys tris kartus per savaitę – penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais bei švenčių dienomis. Reisai – du kartus per dieną: ryte ir vakare.

Kelionė keltu iš vieno kranto į kitą trunka vos 20 minučių, tačiau Drevernos mažųjų laivų uosto atstovai, kurie ir teiks šias paslaugas, kiek nerimauja. Gylis uostelio išplaukimo kanale – vos 1 metras 10 centimetrų. Vandens lygiui kiek nuslūgus, keltas gali ir neišplaukti.

„Labai rizikinga. Mes bandėme plaukti jau porą kartų. Vieną kartą vanduo buvo aukštesnis, tai nekliuvome niekur, o kai prieš kelias dienas plaukėme, tai kliuvome – ir skaudžiai kliuvome“, – pasakoja Drevernos mažųjų laivų uosto atstovas Admontas Samalius.

Todėl Drevernos uostelio dugną – jau nuspręsta – valys konkursą laimėjusi bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.