Šiauliečiai gali sunkvežimį paversti televizijos studija

Kilnojamoji televizijos studija, konvojaus automobiliai kaliniams vežti, specialios kelininkų priekabos, įspėjančios apie remonto darbus – šios specialios paskirties transporto priemonės atkeliauja ne iš žinomų užsienio gamintojų, o gimsta Šiauliuose.

Įmonė ne tik gamina specialios paskirties kėbulus.<br>Nuotraukos iš „Porigida“ archyvo.
Įmonė ne tik gamina specialios paskirties kėbulus.<br>Nuotraukos iš „Porigida“ archyvo.
Įmonė ne tik gamina specialios paskirties kėbulus.<br>Nuotraukos iš „Porigida“ archyvo.
Įmonė ne tik gamina specialios paskirties kėbulus.<br>Nuotraukos iš „Porigida“ archyvo.
Įmonė ne tik gamina specialios paskirties kėbulus.<br>Nuotraukos iš „Porigida“ archyvo.
Įmonė ne tik gamina specialios paskirties kėbulus.<br>Nuotraukos iš „Porigida“ archyvo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 1:01 PM, atnaujinta May 22, 2017, 6:00 PM

Šiaulių bendrovės „Porigida“ verslo idėja kilo netikėtai. Įmonės įkūrėjai iki tol gamino produkciją, kurią eksportuodavo į užsienio šalis, todėl nuolat bendraudavo su tarptautinių pervežimų įmonėmis. Šie skųsdavosi, kad nėra, kas remontuoja jų vilkikus.

„Taip pastebėjome laisvą verslo nišą. Tuomet įsteigėme įmonę „Porigida“ ir pradėjome remontuoti komercinį transportą. Tai buvo daugiau nei prieš 15 metų. Pasirinkome sėkmingai – sparčiai augome ir tapome žinomi ne tik Lietuvoje. Galėdavome po avarijų suremontuoti tokias transporto priemones, kokių nesugebėdavo prikelti kiti“, – istorijos pradžią prisimena vienas „Porigida“ steigėjų, direktorius Povilas Milašauskas.

Atrado naują verslo nišą

Tačiau verslas nestovi vietoje. „Porigidos“ specialistai, kurių daugelis įmonėje dirba nuo jos įsteigimo iki šiol, įgijo daugiau žinių apie transporto priemonių konstrukcijas, jų gamybą ir eksploatavimą. Be to, įmonės vadovai įžvelgė riziką, kad komercinių automobilių remonto rinka gali susitraukti.

Galiausiai atsirado klientų, kurie domėjosi galimybėmis ne suremontuoti transporto priemonę, o pagaminti naują kėbulą – pagal jų poreikius. Ši mintis sudomino ir „Porigidos“ savininkus – kodėl gi nepabandžius?

„Dauguma Lietuvoje veikiančių kėbulų gamintojų orientuojasi į tam tikrai pervežimų rūšiai skirtų standartinių kėbulų gamybą. O vienas mūsų bendrasavininkių ir verslo partneris Rimidas Milašauskis pasiūlė gaminti specialios paskirties kėbulus. Investavome į šiuolaikines inžinerines mašinų gamybai pritaikytas projektavimo technologijas – 3D projektavimo, vizualizacijos ir simuliacijos programas, leidžiančias greitai paruošti bei pateikti geresnius produktus“, – pasakoja P. Milašauskas.

Įmonė ne tik gamina specialios paskirties kėbulus. Specialistai parenka tinkamiausią transporto priemonę, parengia projektą pagal kliento pageidavimus, galiausiai sukonstruotą gaminį įteisina ir įregistruoja.

„Kaip ir prognozavome, komercinio transporto remonto rinka labai smarkiai susitraukė, todėl specialios paskirties kėbulų gamyba dabar sudaro jau apie pusę įmonės veiklos. Gaminame ir nesudėtingų konstrukcijų kėbulus, ir sudėtingas mobiliųjų televizijos studijų kabinas“, – teigia „Porigida“ vadovas.

Saugo klientų turtą

Pasak P. Milašausko, klientai įmonei patiki savo transporto priemones, kainuojančias dešimtis ar šimtus tūkstančių eurų, ir tikisi, kad įvykdžius užsakymą neturės jokių rūpesčių savo turtą eksploatuodami. Tačiau klientų pasitikėjimą pirmiausia reikia pelnyti.

Įmonė yra patyrusi ir nesėkmių, tačiau klientai dėl to nenukentėjo. Pernai rugsėjį, įmonės specialistams gaminant kliento sunkvežimio kėbulą, kilo gaisras. Tačiau patirtus nuostolius kompensavo draudikai, nes „Porigida“ draudžia verslą civilinės atsakomybės draudimu.

Jei turite automobilių remonto verslą – atsakote už kliento jums paliktą transporto priemonę. Jeigu jai kas nors nutiktų remontuojant arba eksploatuojant po remonto, savininkas galėtų pareikalauti atlyginti nuostolius. Pretenzijų gali pareikšti ir nuomojamų patalpų savininkai ar, pavyzdžiui, kaimynai jeigu įmonėje kilęs gaisras apgadintų turtą. Todėl verslo civilinės atsakomybės draudimas, pašnekovo manymu, yra būtinybė.

„Klientai turi būti tikri, kad gaus kokybišką paslaugą ir neturės rūpesčių. Nuo nelaimių niekas nėra apsaugotas, o mes negalime sau leisti rizikuoti vertingu klientų turtu, todėl draudžiamės. Ir klientai yra ramesni, ir mes nelaimės atveju esame tikri, kad situacija bus suvaldyta sėkmingai“, – paaiškino „Porigida“ direktorius.

Augina specialistus

„Porigida“ buvo įvertinta „Gazelės“ apdovanojimu už nuoseklų augimą ir skaidrius finansinius rezultatus. Taip pat gavo sertifikatą „Stipriausi Lietuvoje 2014“, kuris patvirtina, kad įmonė yra patikima, laiku vykdo savo finansinius įsipareigojimus.

„Mūsų įmonė visada buvo sąžininga savo partneriams bei tiekėjams. Savo ruožtu jie irgi laiku įvykdo mūsų užsakymus, o tai svarbu, jeigu norime, kad klientų užsakymus galėtume atlikti laiku.

Kadangi mūsų darbo specifika sudėtinga, daugumą darbuotojų, nuo žemiausios iki aukščiausios kvalifikacijos specialistų, užsiauginame patys. Ieškome jaunų, dirbti ir užsidirbti Lietuvoje norinčių žmonių, juos apmokome, skatiname tobulėti“, – sėkmės receptais dalijosi „Porigida“ direktorius P. Milašauskas.

Ne mažiau svarbu ir sekti rinkos pokyčius ir greitai persiorientuoti į naujas rinkas – tai įmonei ir atnešė dabartinę sėkmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.