Turkijos Antalijoje tuščia: Rusijos turistų – nė padujų

Turkijos Antalijos regionas

Antalijos valdžios duomenimis, kurortas šįmet prarado apie 3 mln. turistų iš Rusijos ir NVS šalių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Antalijos valdžios duomenimis, kurortas šįmet prarado apie 3 mln. turistų iš Rusijos ir NVS šalių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Jun 8, 2016, 3:51 PM, atnaujinta May 22, 2017, 10:33 AM

Rusijos turistų, keliaujančių į Antaliją, rinka smuko daugiausia, bet sumažėjo keliautojų ir iš kitų šalių. Tokiu būdu, padidėjus nerimui dėl saugumo, turistų srautas iš Vokietijos sumažėjo 30 proc., nors vokiečiai pagal kelionių į Antaliją apimtis kol kas pirmauja. Antra didžiausia rinka yra Nyderlandai, keliautojų srautai iš šios šalies taip pat sumažėjo 33 proc. Britų turistų, keliaujančių į Antaliją, skaičius smuko 20 proc. Vienintelė rinka, kuri didina turistų srautus į kurortą, – Ukraina, turistų iš šios šalies į Antaliją per penkis mėnesius, palyginti su praėjusiais metais, padaugėjo 57 proc.

Antalijos valdžios duomenimis, kurortas šįmet prarado apie 3 mln. turistų iš Rusijos ir NVS šalių, taip pat per 1,75 mln. turistų iš kitų šalių. Kurorto turizmo sektoriaus nuostoliai vertinami 3,5 mlrd. dolerių.

Kiek anksčiau skelbta, kad bendri keliautojų srautai į Turkiją smuko net 28 proc.

2015 m. lapkričio 28 d. Rusija įvedė Turkijai sankcijas, praėjus keturioms dienoms po to, kai Turkijos karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos lėktuvą. Pagal atitinkamą Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsaką nuo 2016 m. sausio 1 d. atšauktas bevizis režimas su Turkija. Be to, prezidentas uždraudė įvežti į Rusijos teritoriją kai kurių rūšių prekes, kurių kilmės šalis yra Turkija, arba apribojo jų įvežimą. Taip pat įvestas užsakomųjų skrydžių tarp Rusijos ir Turkijos draudimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.