Lietuvių verslas kviečiamas į Ukrainą

„Ukrainą itin domina mūsų patirtis taupiai naudojant gamtos išteklius, kuriant atliekų tvarkymo sistemą, plėtojant saulės energetiką, ir ji norėtų su Lietuva glaudžiau bendradarbiauti“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas po vakarykščio susitikimo su Ukrainos ekologijos ir gamtos išteklių ministru Ostapu Semerak‘u.

Ukrainos ministras taip pat pažymėjo, kad, įvertinus Černobylio AE katastrofos zonos infrastruktūrą, paaiškėjo čia atsiveriančios naujos galimybės plėtoti saulės energetiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ukrainos ministras taip pat pažymėjo, kad, įvertinus Černobylio AE katastrofos zonos infrastruktūrą, paaiškėjo čia atsiveriančios naujos galimybės plėtoti saulės energetiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2016, 3:09 PM, atnaujinta May 22, 2017, 7:38 AM

Šis susitikimas vyko Batumyje, kur abu ministrai dalyvauja JT Europos ekonomikos komisijos ministrų konferencijoje „Aplinka Europai“.

Gamtos ištekliais turtingai Ukrainai, kaip pabrėžė Ostapas Semerak‘as, svarbu juos naudoti efektyviai, todėl siekiama tobulinti šių išteklių valdymą ir stiprinti kontrolės sistemą. Šiam tikslui labai padėtų Lietuvos patirtis. Ukrainos ministras taip pat pažymėjo, kad, įvertinus Černobylio AE katastrofos zonos infrastruktūrą, paaiškėjo čia atsiveriančios naujos galimybės plėtoti saulės energetiką. Todėl bus siūloma verslui investuoti į šios energetikos plėtrą Černobylio zonoje.

Abu ministrai pažymėjo, kad Lietuvos įmonės domisi verslo plėtra Ukrainoje, ir sutarė, kad mūsų šalies verslininkai bus kviečiami dalyvauti saulės energetikos plėtrą Černobylio zonoje skatinančiuose projektuose. Lietuvos verslas bus kviečiamas investuoti ir į atliekų tvarkymo sektorių, nes ukrainiečiams ypač aktualu sukurti pramoninių atliekų tvarkymo ir perdirbimo infrastruktūrą. Juos taip pat domina mūsų šalyje taikoma pakuočių atliekų užstato sistema.

Ukrainiečiai norėtų susipažinti ir su Lietuvos patirtimi įgyvendinant „teršėjas moka“ principą. Siekdama glaudžiau bendradarbiauti, Ukrainos ekologijos ir gamtos išteklių ministerija kreipėsi į Lietuvos aplinkos ministeriją ir pasiūlė apsvarstyti dvišalio bendradarbiavimo aplinkos srityje susitarimą, numatantį konkrečius veiksmus. Ministras Kęstutis Trečiokas pritarė tokiam susitarimui ir pažymėjo, kad esame pasirengę pasidalyti patirtimi ir sustiprinti bendradarbiavimą artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.