Savivaldybė abejoja „Vilniaus energija“ reikalavimų pagrįstumu

Vilniaus miesto savivaldybe nesutinka su Vilniaus apygardos teismo šiandien paskelbtu sprendimu ginče su „Vilniaus energija“ dėl beveik 26 mln. Eur įsiskolinimo, dėl kurio į teismą kreipėsi bendrovė.

Vilniaus miesto savivaldybė akcentuoja, kad niekuomet neatsisakė ir pagal biudžeto galimybes mokėjo tas skolas „Vilniaus energijai“, dėl kurių nekilo abejonių<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybė akcentuoja, kad niekuomet neatsisakė ir pagal biudžeto galimybes mokėjo tas skolas „Vilniaus energijai“, dėl kurių nekilo abejonių<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-09 14:10, atnaujinta 2017-05-22 07:38

Teismas šiandien ieškinį tenkino tik iš dalies ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijai priteisė sumokėti 23 mln. Eur skolą „Vilniaus energijai“ per 4 metus. Savivaldybės nuomone, „Vilniaus energijos“ ieškinys neturi būti patenkintas, kol ikiteisminio tyrimo institucijos nenustatė „Vilniaus energijos“ reikalavimų teisėtumo. Savivaldybe sąžiningai grąžina skolas (šiemet planuojama grąžinti net 120 mln. eurų), tačiau skolos dydis „Vilniaus energijai“ – ginčytinas dalykas: 2002 metais pasirašyta sutartis buvo neaiški ir sunaudota energija buvo skaičiuojama ne pagal faktinius sunaudotos energijos parodymus. Todėl vykstantis ikiteisminis tyrimas turi atsakyti, ar šios sutarties sąlygos iš viso buvo sąžiningos ir kiek Savivaldybė iš tiesų skolinga. Ikiteisminiame tyrime buvo pateikta specialisto išvada, jog savivaldybė ir dalis Vilniaus darželių bei mokyklų nuo 2002 metų vidurio iki 2012 metų pabaigos už suvartotą šilumos energiją mokėjo pagal sutartyse numatytas formules, o ne pagal švietimo įstaigose įrengtų atsiskaitomųjų šilumos apskaitos prietaisų rodmenis.

Dėl to ir susidarė 20 591 637,00 Eur skirtumas ir savivaldybė patyrė tokio dydžio nuostolį. Savivaldybės nuomone, jo neturėtų mokėti, ieškinio suma nebuvo pagrįsta teisingais faktiniais duomenimis ir yra neteisinga vilniečių atžvilgiu. Vilniaus miesto savivaldybė akcentuoja, kad niekuomet neatsisakė ir pagal biudžeto galimybes mokėjo tas skolas „Vilniaus energijai“, dėl kurių nekilo abejonių, t.y. jos nebuvo susijusios su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos atliekamu tyrimu.

Priimtą Vilniaus apygardos teismo sprendimą Vilniaus miesto savivaldybė skųs Lietuvos apeliaciniam teismui, manydama, jog „Vilniaus energijos“ ieškinys neturi būti patenkintas, kol ikiteisminio tyrimo institucijos nenustatė „Vilniaus energijos“ reikalavimų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.