Smailiojo Uošvės Liežuvio teikiami malonumai – brangesni

Surengti komercinį renginį vienoje iš vaizdingiausių Kupiškio vietų – Uošvės Liežuvio saloje – verslininkams nuo šiol kainuos kone tris kartus brangiau. Taip valdžia siekia apsaugoti mariose esantį unikalų gamtos kampelį nuo suniokojimo.

Nuo šiol renginio saloje organizatoriai už vieną dieną turės pakloti 800 eurų, o už kiekvieną kitą – dar po 200 eurų.<br>lankykis.lt nuotr.
Nuo šiol renginio saloje organizatoriai už vieną dieną turės pakloti 800 eurų, o už kiekvieną kitą – dar po 200 eurų.<br>lankykis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laimis Kavoliūnas, www.panskliautas.lt

Jun 12, 2016, 7:23 PM, atnaujinta May 22, 2017, 12:25 AM

Mokėtų ir didesnius pinigus

Pastarajame Kupiškio rajono tarybos posėdyje nuspręsta gerokai padidinti mokestį už komercinių renginių organizavimą mariose šalia miesto esančioje Uošvės Liežuvio saloje.

Nuo šiol renginio organizatoriai už vieną dieną turės pakloti 800 eurų, o už kiekvieną kitą – dar po 200 eurų. Iki šiol šis mokestis buvo atitinkamai 290 ir 58 eurai.

Kupiškio meras konservatorius Dainius Bardauskas sakė, jog didinti mokestį buvo jo idėja.

„Nesu šalininkas, kad saloje vyktų daug renginių, o jeigu kas nori juos ten organizuoti, manau, mokės ir didesnius pinigus, nes pelno tikrai gauna“, – tikino D.Bardauskas.

Merui pritaręs valstietis Leonas Apšega sakė, kad šis unikalus gamtos kampelis masinių renginių metu yra tiesiog niokojamas.

„Pernai rudenį specialiai apėjau visą salą ir man pagailo šitos gražios mūsų vietovės. Jeigu mes ją labai stipriai eksploatuosime, po kokių dešimties metų turėsime nei šį, nei tą“, – kalbėjo L.Apšega.

Važiuodamas keliu palei marias Alizavos link L.Apšega tikino matęs nežinia kokiu būdu į Uošvės Liežuvio salą įvažiavusius automobilius.

Galės patekti pontoniniu tiltu

D.Bardauskas aiškino, kad pernai buvo gautas neįgalių žmonių prašymas patekti į Uošvės Liežuvį, o pasitarus su seniūnu sala buvo atidaryta. Meras neneigė, kad kažkas įvažiuoja į salą, bet piktybinių atvejų nebuvo užfiksuota.

„Dabar ribosime patekimą į salą, o invalido vežimėlyje sėdintys žmonės į ją galės patekti pontoniniu tiltu“, – žadėjo D.Bardauskas.

Vienintelis valstiečių atstovas Jonas Jarutis pasisakė prieš mokesčio didinimą. Jo nuomone, du trys renginiai per metus salai nepridarys žalos.

„Negalime uždaryti masiniams renginiams pačių gražiausių mūsų vietų, jomis mes didžiuojamės ir rodome svečiams. Galima išspręsti techninėmis priemonėmis, kad nesutryptų ten pasodintų augalų“, – kalbėjo J.Jarutis.

Po renginių – šiukšlių krūvos

Laikinoji savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Vida Vaitonienė sakė, kad padidinus mokestį komercinių renginių Uošvės Liežuvio saloje nerengs kas tik panorėjęs.

„Saloje auga įvairių dekoratyvinių ir retų medžių, krūmų, juos reikia prižiūrėti. Po masinių renginių saloje lieka daug šiukšlių, nors organizatoriai turi susitvarkyti“, – kalbėjo V.Vaitonienė.

Vedėjos teigimu, viena privati firma iš Kauno jau sumokėjo 800 eurų už tai, kad šį šeštadienį Uošvės Liežuvio saloje galėtų surengti turizmo sezono atidarymo šventę.

Rinkliavos dydžiai komerciniams renginiams Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje Kupiškyje, rekreacinėje teritorijoje Aukštupėnų kaime, vasaros estradoje prie Pyragių ežero, buvusių kareivinių teritorijoje Kupiškyje, prie Kupiškio piliakalnio, Uoginių kaime ir Kupiškio tvenkinio Bagdonių saloje nesikeičia: mokestis vienai dienai – 290 eurų, už kiekvieną kitą dieną – po 58 eurus.

Masiniams renginiams, į kuriuos bilietai nepardavinėjami, rinkliavos mokestis šiose vietovėse perpus mažesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.