Labai brangus pirkinys: „Microsoft“ perka „LinkedIn“

Kompanija „Microsoft“ paskelbė įsigijanti socialinį tinklą „LinkedIn“. Už kiekvieną šios kompanijos akciją „Microsoft“ sumokės po 196 dolerius, iš viso „LinkedIn“ ji nusipirks už 26,2 milijardus JAV dolerių, praneša „Business insider“.

Apie susitarimą birželio 13d. elektroniniais laiškais savo darbuotojams pranešė tiek „LinkedIn“, tiek „Microsoft“ valdytojai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Apie susitarimą birželio 13d. elektroniniais laiškais savo darbuotojams pranešė tiek „LinkedIn“, tiek „Microsoft“ valdytojai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 4:37 PM, atnaujinta May 21, 2017, 9:23 PM

Profesionalų socialinį tinklą „LinkedIn“ valdyti pasiliks dabartinis jo vadovas Jeffas Weineris, tiesioginiu jo viršininku taps „Microsoft“ vadovas Satya Nadellas.

Pardavimo susitarime pabrėžiama, kad „LinkedIn“ išlaikys savo atskirą prekės ženklą, kultūrą ir nepriklausomybę. Tokiu susitarimu džiaugias „LinkedIn“ įkūrėjai ir valdybos nariai.

Sandoris turėtų būti galutinai užbaigtas šiais metais.

Pranešus apie susitarimą, „LinkedIn“ akcijų kaina šoko 48 proc., o „Microsoft“ akcijos krito 5,2 proc.

Apie susitarimą birželio 13 d. elektroniniais laiškais savo darbuotojams pranešė tiek „LinkedIn“, tiek „Microsoft“ valdytojai.

„Šis susitarimas sujungs pasaulyje pirmaujantį profesionalų duomenų debesį ir pasaulyje pirmaujantį profesionalų socialinį tinką“, – savo elektroniniame laiške rašė S.Nadellas. Jis teigė, kad jau kuris laikas domisi „LinkeIn“ ir supranta, kaip jis gali pakeisti „Microsoft“.

„Man akivaizdu, kad „LinkedIn“ komanda sukurė puikų verslą ir įspūdingą socialinį tinklą, vienijantį daugiau nei 433 milijonus profesionalų“, – rašė S.Nadellas.

Jis teigė, kad ateityje į „LinkedIn“ tinklą gali būti integruota „Microsoft“ programinė įranga. Pavyzdžiui, programinei įrangai atpažinus, kad savo kompiuteriu bandote atlikti vieną ar kitą užduotį, „LinkedIn“ automatiškai galėtų pasiūlyti jums toje srityje patyrusį profesionalą.

„LinkedIn“ taip pat turėtų galimybę prisijungti prie jūsų „Office“ programos, nustatyti, su kokiais projektais dirbate ir savo puslapyje rekomenduoti jums aktualius straipsnius, pranešimus ar žmones.

„Abi kompanijos turi tą pačią misiją – suteikti daugiau galios žmonėms ir organizacijoms. Kaip žmonės ieško darbo, tobulina įgūdžius, parduoda ir atlieka darbus – viskam reikia sujungto profesionalų pasaulio“, – rašoma laiške.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.