Briuselyje protestuos ir Lietuvos vežėjai

Antradienį Briuselyje, prie

Vežėjai nepatenkinti nuo liepos Prancūzijoje įsigaliosiančiais reikalavimais krovininio ir keleivinio transporto kompanijoms dėl darbuotojų užmokesčio.<br>D.Umbraso nuotr.
Vežėjai nepatenkinti nuo liepos Prancūzijoje įsigaliosiančiais reikalavimais krovininio ir keleivinio transporto kompanijoms dėl darbuotojų užmokesčio.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Jun 14, 2016, 7:50 AM, atnaujinta May 21, 2017, 8:30 PM

Vežėjai nepatenkinti nuo liepos Prancūzijoje įsigaliosiančiais reikalavimais krovininio ir keleivinio transporto kompanijoms dėl darbuotojų užmokesčio, kai jų darbuotojai komandiruojami į Prancūziją. Panašus įstatymas jau galioja Vokietijoje.

Dėl šios šalies veiksmų kreiptasi į Europos Komisiją, kad ši pateiktų savo išvadas, ar minėtas reikalavimas neprieštarauja Europos Sąjungos (ES) sutarčiai. Šiuo metu vyksta tyrimas dėl tokių reikalavimų teisėtumo.

Lietuvos vežėjai gegužės gale jau piketavo prie Europos Komisijos atstovybės ir Prancūzijos ambasados Lietuvoje.

Analogiški protestai vyko ir kitose šalyse, o Prancūzijos reikalavimams nepritaria Lenkija, Estija, Latvija, Vengrija, Rumunija, Bulgarija, Čekija, Slovakija, Portugalija ir Ispanija.

Panašus į prancūzišką įstatymas jau galioja ir Vokietijoje. Europos Komisija prieš Vokietiją 2015 m. pradėjo pažeidimo procedūrą, nes, Komisijos nuomone, dabar Vokietijos taikomi reikalavimai tranzitui nėra proporcingi tikslams pasiekti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.