Darbo kodeksas: profsąjungos jau tepa mitingo vežimui ratus

Profesinės sąjungos nesutinka su

Profsąjungų atstovams dar didelį nerimą kelia darbo sutarčių rūšys.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Profsąjungų atstovams dar didelį nerimą kelia darbo sutarčių rūšys.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 1:33 PM, atnaujinta May 21, 2017, 7:12 PM

„Mes rengiame interaktyvią akciją prie Seimo. Tai bus protesto mitingas, kuris parodys, su kuo mes nesutinkame naujame socialinio modelio pakete“, – antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Anot jo, profesinės sąjungos nepritaria siūlymui didinti privalomą darbo stažą pensijai gauti ir sudaryti neapibrėžtas darbo sutartis. Be to, jas neramina neaiškumas dėl išeitinių išmokų bei siūlymas kurti priverstines darbo tarybas.

„Akcija bus interaktyvi. Ekrane bus rodoma Seimo posėdžio transliacija, jei bus svarstomas Darbo kodeksas. Dalyviai turės žalias ir raudonas korteles.

Seimo nariams balsuojant, mes prašysime akcijos dalyvių balsuoti ir žiūrėsime, ar Seimo narių nuomonė sutampa su žmonių nuomone. Akcijos tikslas – sudėti paskutinius taškus tame įstatymų pakete“, – tvirtino A.Černiauskas.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė kalbėjo, kad mitingo tikslas – paskatinti Seimo narius balsuoti atsakingai.

„Mes stebėsime, kaip Seimo nariai balsuos, kad jie balsuotų atsakingai, nes tai palies visų dirbančiųjų sąlygas, darbo valandas ir jų galimybes būti su šeimomis. Šiandien didelį nerimą kelią darbo sutarčių rūšys ir galimybės priimti per laikinojo įdarbinimo įmones“, – teigė K.Krupavičienė.

A.Černiausko teigimu, Nepriklausomybės aikštėje tikimasi sulaukti apie 2 tūkst. žmonių – tokiam žmonių skaičiui yra gautas leidimas.

Ketvirtadienį Seimas pradeda naujojo Darbo kodekso priėmimo procedūrą. Tikimasi, kad socialinis modelis, numatantis „Sodros“ reformą ir darbo santykių liberalizavimą, bus priimtas iki vasaros ir įsigalios nuo 2017 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.