Lietuvos paštas valstybei išmokės kone 0,7 mln. eurų dividendų

„Šiuo metu valstybės valdomos transporto ir ryšių sektoriaus įmonės yra vienos pažangiausių šalyje.

2015 metais Lietuvos paštas uždirbo 865 tūkst. eurų grynojo pelno.<br>Organizatorių nuotr.
2015 metais Lietuvos paštas uždirbo 865 tūkst. eurų grynojo pelno.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 10:50 AM, atnaujinta May 21, 2017, 7:55 PM

„Šiuo metu valstybės valdomos transporto ir ryšių sektoriaus įmonės yra vienos pažangiausių šalyje.

Per pastaruosius metus išplėstas Lietuvos pašto teikiamų paslaugų spektras ir sėkmingai diegiamos inovatyvios elektroninės paslaugos yra pavyzdys, kaip valstybės valdomos įmonės geba įsitvirtinti konkurencingoje rinkoje ir prisitaikyti prie sparčiai besikeičiančių gyventojų poreikių.

Tai įrodo vis gerėjantys Lietuvos pašto veiklos ir finansiniai rezultatai, duodama grąža valstybei“, – teigė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

2015 metais Lietuvos paštas uždirbo 865 tūkst. eurų grynojo pelno. Bendrovės veiklos pajamos padidėjo 12 proc., jos siekė per 69 mln. eurų.

Pernai per Lietuvos paštą gauta ir išsiųsta 59,8 mln. siuntų. Tai net 12,8 proc. daugiau nei 2014 metais. Ženkliai augančiai pašto siuntų apimčiai įtakos turi Lietuvos pašto bendradarbiavimas su Kinijos rinkoje veikiančiomis tarptautinėmis logistikos bei kurjerių bendrovėmis pristatant siuntas iš Kinijos į Europos šalis.

„Tik stiprindami savo pozicijas pašto, finansinių paslaugų bei mažmeninės prekybos rinkose ir stengdamiesi teikti kokybiškas bei profesionalias paslaugas, atitinkančias nūdienos klientų lūkesčius, galime duoti naudą ir akcininkui – valstybei.

Sieksime ir toliau kryptingai dirbti, kad Lietuvos paštas išliktų konkurencingas rinkoje ir patrauklus, patikimas partneris klientams“, – sakė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

Pernai Lietuvos paštas valstybei išmokėjo 187 tūkst. eurų dividendų. Pagal Vyriausybės nutarimą valstybės valdomos įmonės turi išmokėti 80 proc. paskirstytojo pelno dividendus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.