Palangos oro uostą į lyderių debesis iškėlė nauji maršrutai

Šiemet nuo kovo atsiradę nauji skrydžių maršrutai į Londoną bei Varšuvą pagal aptarnautų keleivių skaičių Palangos oro uostui suteikė galimybę išsiveržti į sparčiausiai augančių Europos oro uostų gretas.  

Postūmį Palangos oro uostui suteikė nauji „Ryanair“ ir „Wizzair“ reisai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Postūmį Palangos oro uostui suteikė nauji „Ryanair“ ir „Wizzair“ reisai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jun 14, 2016, 9:42 AM, atnaujinta May 21, 2017, 8:06 PM

Kiekvieną mėnesį Europos oro uostų keleivių srautus stebinčios Tarptautinės oro uostų tarnybos („ACI Europe“)  duomenimis, pagal balandį aptarnautų keleivių skaičių Palangos oro uostas pateko į sparčiausiai augusių oro uostų penketuką. Toks pasiekimas užfiksuotas iki 5 mln. keleivių per metus priimančių Europos oro uostų kategorijoje.  

Pernai balandį Lietuvos pajūrio oro uoste buvo aptarnauta 10,4 tūkst. keleivių. Šiemet per tą patį laikotarpį keleivių skaičius padidėjo iki 19,4 tūkst.  

„ACI Europe“ užfiksuotas 87,3 proc. keleivių skaičiaus augimas Palangos oro uoste gali būti dar ne riba. Mat gegužę čia aptarnauta beveik dvigubai daugiau keleivių nei pernai – jų padaugėjo nuo 10,7 tūkst. iki 21,2 tūkst.

Taip nutiko nuo kovo pabaigos iš Londono į Lietuvos pajūrį reguliariuosius maršrutus pradėjus mažų sąnaudų skrydžių bendrovėms „Ryanair“ ir „Wizzair“.

Abi šios aviakompanijos per du mėnesius iš Londono į Palangą ir atgal nuskraidino jau beveik 13,7 tūkst. keleivių – 6693 keleivius balandį ir 300 daugiau praėjusį mėnesį.

Naujų keleivių Palangos oro uostui pridėjo ir nuo balandžio mėnesio tris kartus per savaitę iš Varšuvos į Palangą pradėjęs skraidyti Lenkijos nacionalinis oro vežėjas „Lot“.

Tikimasi, kad nuo birželio Palangos oro uosto keleivių skaičius didės dar sparčiau.

Nuo pirmadienio lenkų „Lot“ į Palangą kas savaitę skraido jau penkis kartus, o nuo birželio 19 dienos Palangoje atidaromi dar du nauji skrydžių maršrutai į Minską ir Kijevą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.