Pavojaus signalas – Britanijoje gali nelikti šeimos pašalpų

Antradienį Europos Sąjungos (ES) Aukščiausiasis teismas priėmė sprendimą, kuriuo Jungtinė Karalystė gali panaikinti šeimos pašalpas užsieniečiams – darbuotojams, kurių vaikai gyvena ne Jungtinėje Karalystėje. Tai viena opiausių Britanijos išstojimo iš ES narystės problemų, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Jungtinė Karalystė gali panaikinti šeimos pašalpas užsieniečiams – darbuotojams, kurių vaikai gyvena ne Jungtinėje Karalystėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jungtinė Karalystė gali panaikinti šeimos pašalpas užsieniečiams – darbuotojams, kurių vaikai gyvena ne Jungtinėje Karalystėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 3:56 PM, atnaujinta May 21, 2017, 6:43 PM

ES Teisingumo Teismas pranešė, kad sprendimas pašalpą skirti su sąlyga, kad vaikai turi nuolatos gyventi Jungtinėje Karalystėje, gali prilygti diskriminacijai, tačiau gali būti pateisintas kaip poreikis apsaugoti viešuosius finansus.

ES Komisijos teigimu, tikrinimo procedūra, ar užsieniečiai darbuotojai, teikę paraiškas dėl vaiko pašalpos, yra legalūs nuolatiniai gyventojai, diskriminuoja ES darbuotojus užsieniečius, nes tokia procedūra netaikoma Jungtinės Karalystės piliečiams.

Anot Teismo, ši sąlyga nėra tinkama, norint apsaugoti šalies finansus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.