„Alibaba“ vadovas: kiniškos klastotės – kokybiškiau už originalą

„Kinijoje gaminamos klastotės yra tokios pat geros, jei ne dar kokybiškesnės, už originalius produktus“, – yra įsitikinęs Kinijos internetinės parduotuvės  “Alibaba“ įkūrėjas Jackas Ma.

„Alibaba“ ir kiti Kinijos pardavėjai dažnai kaltinami dėl pigios, bet nekokybiškos produkcijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Alibaba“ ir kiti Kinijos pardavėjai dažnai kaltinami dėl pigios, bet nekokybiškos produkcijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2016, 5:10 PM, atnaujinta May 21, 2017, 4:27 PM

Kinijos gamintojai garsėja pigiomis, tačiau nekokybiškomis prekėmis, tačiau jomis prekiaujančio tinklapio įkūrėjas teigia, kad egzistuoja viena paprasta priežastis, kodėl tai nėra tiesa, praneša CNN.

Pasauliniai prekės ženklai daugybę metų savo produkciją gamina Kinijos fabrikuose. „Mūsų fabrikų darbuotojai tapo tokie kvalifikuoti, kad dabar gali patys kurti savo produkciją“, – teigė Jackas Ma.

Sujungtus tai su galimybėmis, kurias suteikia tokios internetinės prekybos paltformos kaip „Alibaba“, Kinijos fabrikams tiesiog nebereikia žinomų prekės ženklų, kad galėtų užsidirbti.

„Šiandien klastotės yra geresnės kokybės ir geresnės kainos nei originalūs gaminiai“, – savo kompanijos akcininkams sakė Jackas Ma.

Jo teigimu, tiek klastotes, tiek garsių prekių ženklų gaminius gamina tie patys fabrikai, kurie naudoja tas pačias medžiagas – trūksta tik visame pasaulyje žinomo vardo.

Nepaisant to, Jackas Ma ragino Kinijos gamintojus geriau patiems kurti savo produktus, nei gaminti klastotes: „Klastočių gamyba turi liautis, turime saugoti intelektualinę prekės ženklų nuosavybę“.

„Alibaba“ nuolat kovoja su internetinėje parduotuvėje klastotes lyg originalius produktus pardavinėjančiais asmenimis.Šis mūšis atrodo nesibaigiantis.

Praėjusį  mėnesį „Alibaba“ buvo pašalinta iš tarptautinės organizacijos, kovojančios su klastotėmis prekyboje.

Sprendimas buvo priimtas po to, kai grupė garsių pasaulyje prekės ženklų protestuodami prieš „Alibaba“ paliko organizaciją ir pareiškė įtarimus, kad organizacijos prezidentą su „Alibaba“ gali siekti įtartini ryšiai.

„Alibaba“ nuolat sulaukia pranešimų apie prieš juos pradėtus teismo procesus ir reikalavimų išvalyti savo internetinę parduotuvę nuo klastočių.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive