Po apiplėšimo teko ieškoti ir naujų baldų, ir darbuotojų

Viena bėda nevaikšto, byloja išmintis, ir su tuo susidūrė užpuolikų apiplėštos juvelyrikos dirbinių parduotuvės savininkas Petras Zupka. Per šį incidentą jis patyrė ne vieną smūgį. Vagys ne tik išdaužė parduotuvės baldus, pagrobė dirbinių, bet ir taip išgąsdino dirbusią moterį, kad ši paliko darbovietę.

Su augančia vagysčių problema smulkieji verslininkai susiduria visoje Lietuvoje.<br>123rf.com nuotr.
Su augančia vagysčių problema smulkieji verslininkai susiduria visoje Lietuvoje.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Jun 15, 2016, 9:47 AM, atnaujinta May 21, 2017, 5:33 PM

Ilgapirščiai užsuka dažnai

Panevėžio Respublikos gatvėje parduotuvė „Žaliasis koralas“ veikia jau devyniolika metų. Jos savininkas P. Zupka pasakojo, kad per tiek metų plėšimų ir vagysčių atvejų buvo ne vienas. Pastarąjį kartą nusikaltėliai į parduotuvę nusitaikė šių metų vasarį. Pavakare trys kaukes mūvintys vyrai įžengė į parduotuvę, pardavėjai pagrasino į pistoletą panašiu daiktu, sudaužė stiklines vitrinas ir pagrobė sidabro dirbinių. Nors nuo šio incidento prabėgo jau beveik keturi mėnesiai, nusikaltėlių tapatybės dar nėra nustatytos.

P. Zupka teigė, kad po apiplėšimo parduotuvę kelioms dienoms teko uždaryti. „Kuriam laikui užsidarėme, nes buvo išdaužyti vitrininiai baldai. Be to, beveik iškart iš darbo išėjo dvi pardavėjos. Viena – tikrai dėl šio incidento, ji labai išsigando, o kita turbūt tiesiog solidarizavosi. Kai tau grasina ginklu, menkas malonumas“, – pasakojo verslininkas. Preliminariais duomenimis, padaryta finansinė žala siekia apie 10 tūkstančių eurų. Tiesa, ji gali būti ir didesnė. Tai paaiškės, kai bus baigti gaminti nauji baldai, pakeisiantys sudaužytuosius.

Piešia niūrią ateitį

Pašnekovas atskleidė, kad po vasarį nutikusio incidento parduotuvėje įdiegta papildoma apsaugos sistema. Tačiau apie savo verslo perspektyvas panevėžietis kalba niūriai. Anot jo, juvelyrinių dirbinių parduotuvių ir salonų apiplėšiama vis daugiau, o tai padarę nusikaltėliai dažnai taip ir lieka neišaiškinti. Vagys veikia gudriai ir plėšia tiek grasindami ginklais, tiek pasinaudodami situacija ir nukreipdami pardavėjo žvilgsnį.

„Šie užpuolikai veidus buvo pridengę vienkartinėmis, aplinkinius nuo gripo bacilų saugančiomis kaukėmis. Vėliau žiūrėdami vaizdo įrašus pamatėme, kad aplink parduotuvę jie vaikštinėjo ne vieną valandą“, – pasakojo verslininkas.

Jis pripažino, kad po tokio nutikimo verslui buvo nelengvas periodas, tačiau su nuostoliais tvarkosi pats. „Po apiplėšimo buvo viena bendrovė – mūsų partneriai „Kompra“, kurie sutiko atidėti mokėjimus. Už tai jiems esu labai dėkingas“, – pasakojo P. Zupka.

Verslininko pastebėjimu, su augančia vagysčių problema smulkieji verslininkai susiduria visoje Lietuvoje. P. Zupkos žiniomis, vien Mažeikiuose gegužės ir birželio mėnesiais buvo staigiai apvogtos dvi parduotuvės.

„Mano bičiulis anksčiau turėjo vienuolika juvelyrikos parduotuvių, o dabar telikę trys. Ateityje greičiausiai liks tik viena. Nesaugu. Parduoti tokį grobį lengva, tad ilgapirščių pasitaiko vis dažniau. Šio verslo perspektyvos – liūdnos“, – sakė P. Zupka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?