Nemokamiems plastiko maišeliams kilo grėsmė: juos nori uždrausti

Seimo nariai pritarė siūlymui drausti parduotuvėse nemokamai dalyti lengvuosius plastikinius maišelius.

Nemokamai bus galima dalinti tik higienai skirtus labai lengvus plastikinius maišelius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nemokamai bus galima dalinti tik higienai skirtus labai lengvus plastikinius maišelius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Valentinaitienė

Jun 16, 2016, 11:11 AM, atnaujinta May 21, 2017, 2:48 PM

Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimams įsigaliojus, nemokamai pirkėjams dalinti bus galima tik labai lengvus plastikinius maišelius iki 15 mikronų, skirtus higienos reikmėms.

Už įstatymo pakeitimus pasisakantis Seimo narys Paulius Saudargas teigė, kad tai visiškai pozityvus įstatymas, ateinantis iš Europos Sąjungos (ES) reglamentavimo.

„Dabar nebebus galimybės parduotuvėms vilioti klientus ir dalinti stambius plastikinius maišelius, kurie vėliau tikrai prisideda prie aplinkos taršos.

Nemokamai bus galima dalinti tik higienai skirtus labai lengvus plastikinius maišelius. Šis įstatymas tikrai prisidės prie taršos mažinimo“, – posėdyje teigė P.Saudargas.

Už įstatymo pakeitimą pasisakė ir Seimo narys Bronius Bradauskas, tiesa, jis labiau norėjo pasisakyti ne apie plastikinius maišelius, o apie daugkartinio naudojimo medžiaginius.

„Pritarčiau pačiai idėjai, bet iš didelio rašto neišeikim iš krašto. Aplinkos ministerija dabar išleido maišelius medžiaginius su užrašu „Naudok mane ne vieną kartą“, tai kaip moteris nešiosis tokį maišelį?“, – kalbėjo jis.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė dėkojo B.Bradauskui už gerą nuotaiką: „Norėčiau tik priminti, kad į parduotuves dabar daugiau eina vyrai, jei nedažnai ten lankotės ir nepastebite“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.