„Autokaustos“ prioritetas – pažangios technologijos ir kokybė

„Statybos ir kelių tiesimo sektoriuose įmonė pagrindinį dėmesį skiria atliekamų darbų kokybei. Siekdama užsibrėžtų tikslų įmonė nuolat investuoja į pažangiausias technologijas ir naujausią techniką“, – Kauno bendrovės „Autokausta“ pagrindines kryptis nubrėžė jos direktorius Juozas Kriaučiūnas.

Asfalto gamyklos<br>UAB „Autokausta“ nuotraukos
Asfalto gamyklos<br>UAB „Autokausta“ nuotraukos
Asfalto gamyklos<br>UAB „Autokausta“ nuotraukos
Asfalto gamyklos<br>UAB „Autokausta“ nuotraukos
Daugiau nuotraukų (2)

Algis Juraitis

Jun 17, 2016, 9:36 AM, atnaujinta May 21, 2017, 1:06 PM

Kiekvienais metais Kauno valdžia vis daugiau dėmesio ir pastangų skiria, kad miesto gatvės būtų tvarkingos, todėl vis didesnę biudžeto dalį skiria gatvių asfaltavimo ir tvarkymo darbams – šiemet šiam tikslui numatyta daugiau kaip 22 mln. eurų.

Kaip ir kiekvieną pavasarį, kelininkai pradeda gatvių remonto darbus truputį vėliau, nei norėtų miesto gyventojai, ypač vairuotojai. Anksčiau imtis darbų kelininkams dažniausiai neleidžia asfaltbetonio gamybai netinkamos orų sąlygos, tiksliau – neigiama oro temperatūra.

Pasak vieną moderniausių Lietuvoje asfaltbetonio ir bituminės emulsijos gamyklų valdančios bedrovės „Autokausta“ direktoriaus J.Kriaučiūno, kelininkams žiema yra sunkiausias metas, nes esant neigiamai oro temperatūrai dėl technologinių reikalavimų asfaltavimo darbai negalimi. Lietuvoje, kaip ir kitose Europos valstybėse, kelių ir miestų gatvių danga yra klojama iš karštojo asfaltbetonio mišinio, pramoniniu būdu pagaminto stacionariose asfaltbetonio gamyklose.

„Asfaltbetonio ir bitumo emulsijos gamybą pradedame tuomet, kai tik leidžia oro temperatūra, o kartu į miesto gatves ir kiemus išvažiuoja kelininkų brigados“, – pasakojo įmonės vadovas.

Įmonės pajėgumai – milžiniški

„Autokausta“ yra viena iš kelių visoje Lietuvoje veikiančių įmonių, turinčių moderniausią ir visoje Europoje pripažintą kaip pažangiausios technologijos karštojo asfaltbetonio mišinio ir modifikuoto bitumo (PMB) gamybos gamyklą „Benninghoven Concept TBA“. Šiuos įrenginius pagamino ir „Autokaustos“ teritorijoje sumontavo specialistai iš Vokietijos.

„Autokaustos“ turimos asfaltbetonio ir bituminės emulsijos gamyklos atitinka visus ekologinius ir techninius reikalavimus, keliamus ES valstybėse, yra didelio našumo, visiškai kompiuterizuotos.

„Benninghoven Concept TBA“ gamykla per vieną valandą gali pagaminti 240 tonų asfaltbetonio mišinio. Karštojo asfaltbetonio mišinio gamyklą sudaro įrenginiai, sujungti į vientisą technologinę liniją, kurioje atliekamos visos reikalingos operacijos, skirtos pramoniniu būdu gaminti karštąjį asfaltbetonio mišinį pagal reikiamas mišinių receptūras.

Nelygu poreikis, gamykloje galima pagaminti daugiau nei 50 skirtingų asfaltbetonio mišinių. Visų mišinių gamyba sertifikuota, jų gamybos kokybė griežtai kontroliuojama bendrovės specialistų. „Autokausta“ į gamyklą investavo daugiau nei 10,5 mln. eurų.

Lietuvos atstumai nėra kliūtis „Autokaustos“ gamykloje pagamintą asfaltbetonį naudoti kelių tiesimo ir remonto darbams visoje šalyje. Asfaltbetoniui transportuoti naudojami savivarčiai su termokėbulais.

Bendrovės gamyklose Kaune pagamintas asfaltbetonis buvo naudojamas asfaltuojant Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą, kelio Alytus–Simnas atkarpą, daugelyje kitų Lietuvos miestų bei rajonų savivaldybių objektų.

Veikia ir emulsijos gamykla

Bendrovė „Autokausta“, be asfaltbetonio gamyklos, valdo ir vieną moderniausių bitumo emulsijos gamyklų, pagamintą Danijoje, bendrovėje „ENH Engineering A/S“.

Šios gamyklos visa gaminama produkcija taip pat yra sertifikuota, jos gamybos kokybė nuolat kontroliuojama įmonės laboratorijoje. Pasak „Autokaustos“ vadovo, Lietuvoje tik trys bendrovės turi tokio aukšto lygio bitumo emulsijos gamyklą.

Emulsija naudojama sujungiant atskirus asfalto sluoksnius, užpildant siūles, šiurkštinant asfalto dangą.

Abi „Autokaustos“ gamyklos gali dirbti keliomis pamainomis ir užtikrinti nepertraukiamą asfaltbetonio ir bituminės emulsijos tiekimą pagal Lietuvos kelininkų poreikį.

Gamyklose „Autokausta“ taip pat gamina specialų modifikuotą bitumą, kuris naudojamas didelio eismo intensyvumo keliuose, klojant atsparų provėžoms asfaltbetonį.

Nėra neįveikiamų užduočių

„Mūsų bendrovė turi ne tik asfaltbetonio ir bituminės emulsijos gamyklas, bet ir valdo didžiausią betono gamyklą Kauno apskrityje. Todėl visuose statybos ir kelių tiesimo objektuose naudojame tik pas mus pagamintą betoną ir asfaltbetonį, tai leidžia gerokai sumažinti darbų savikainą ir maksimaliai kontroliuoti kokybę“, – aiškino „Autokaustos“ vadovas J.Kriaučiūnas.

Įmonė šiuo metu valdo daugiau nei 350 įvairios paskirties specializuotos technikos. Turbūt būtų sunku sugalvoti statybos darbų, kurių „Autokaustos“ specialistai negalėtų įvykdyti savo jėgomis.

Šiuo metu UAB „Autokausta“ įmonių grupėje dirba daugiau nei 600 žmonių. Pasak bendrovės vadovo, darbuotojai beveik nesikeičia, jų stygiaus nejuntama, mat žmonės vertina turimas socialines garantijas, laiku mokamą atlyginimą. Vien šiais metais atlyginimai bendrovėje vidutiniškai ūgtelėjo 15 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.