Dėl higienos pažeidimų sustabdyta dviejų įmonių veikla

Pastarosiomis dienomis dėl patikrinimų metu nustatytų pažeidimų laikinai sustabdyta bendrovių „Šiaulių duona plius“ kepyklos (Žemaitės g. 135, Šiauliai) ir „Boardmax“ užkandinės (Pilies g. 4, Klaipėda) veikla.

A.Barzdžiaus nuotr.
A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2016, 3:41 PM, atnaujinta May 21, 2017, 11:41 AM

Miltinius konditerijos gaminius gaminančios kepyklos veikla sustabdyta po Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių patikrinimo, atlikto tiriant vartotojo skundą. Skunde išdėstyti faktai pasitvirtino – įmonėje buvo delsiama atlikti patalpų remontą. Naudojami įrenginiai susidėvėję, kai kurie – savos gamybos, senų konstrukcijų, nelygiais paviršiais, apsilupusiais dažais. Trūko švaros ir tvarkos, patalpose skraidė musės ir širšės. Dauguma kepimo skardų pridegę, susidėvėję. Supakuoti maisto produktai buvo laikomi kartu su pusgaminiais (įdarais, tešla ir kt.).

Paruošta tešla laikyta tam nepritaikytoje vietoje, šalia džiovinamo inventoriaus. Inventorius išplautas nepakankamai, mediniai indai drėgni. Atviras indas su kiaušinių baltymų ir trynių mišiniu (melanžu) buvo laikomas šalia kibiro, paženklinto „žaliavos“, tačiau naudojamo grindims plauti. Rasta neaiškios kilmės (nepaženklintų) plovimo ir dezinfekavimo priemonių. Darbuotojų spintelės nešvarios, pažeistos korozijos, asmeniniai ir darbo rūbai laikomi kartu, tose pačiose spintelėse sudėti ir kiti asmeniniai daiktai (rankinės, puodeliai).

Bendrovė „Šiaulių duona plius“ dėl nustatytų grubių higienos pažeidimų bus įtraukta į padidintos rizikos įmonių grupę.

Griežtą sprendimą – stabdyti bendrovės „Boardmax“ užkandinės veiklą priėmė Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba po planinio patikrinimo, kurio metu buvo nustatyta grubių pažeidimų. Įmonėje laiku nebuvo pildomi savikontrolės žurnalai. Šaldyti maisto produktai ir padažai laikyti šiai paskirčiai nepatvirtintose patalpose, šalia produktų sudėti darbo drabužiai, mėtėsi pašaliniai daiktai. Padažai kebabams buvo maišomi pagalbinėse patalpose, laikomi vienkartinėje taroje tiesiog ant grindų. Nuo nuotėkų šalinimo vietos sklido rūgimo ir gedimo kvapas. Gamybos paviršiai nevientisi, langai be apsauginių tinklelių, tad patalpoje skraidė vabzdžiai. Dalis produktų buvo laikoma tiesiog ant palangių, kai kurie patiekalai gaminami be technologinių aprašymų.

Kepyklos ir užkandinės veiklą bus leista atnaujinti tik pašalinus visus nustatytus trūkumus ir inspektoriams pakartotinai patikrinus šias įmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.