„Senukų“ prekybos tinklą valdys „Kesko Senukai“

Didžiausią statybos, remonto ir buities prekių tinklą Baltijos šalyse valdanti bendrovė „Senukų prekybos centras“ pakeitė pavadinimą į „Kesko Senukai Lithuania“.

Didžiausią statybos, remonto ir buities prekių tinklą Baltijos šalyse valdanti bendrovė „Senukų prekybos centras“ pakeitė pavadinimą į „Kesko Senukai Lithuania“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Didžiausią statybos, remonto ir buities prekių tinklą Baltijos šalyse valdanti bendrovė „Senukų prekybos centras“ pakeitė pavadinimą į „Kesko Senukai Lithuania“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

Jun 20, 2016, 11:57 AM, atnaujinta May 21, 2017, 5:46 AM

Pasak bendrovės prezidento Artūro Rakausko, šiuo žingsniu įprasminta strateginė partnerystė su savo akcininku – Skandinavijos koncernu „Kesko“, iš kurio perimtas viso prekybos tinklo Baltijos šalyse valdymas.

Balandžio mėnesį „Senukai“ iš „Kesko“ antrinės kompanijos „Rautakesko“ įsigijo 100 proc. „K-Rauta“ parduotuves Latvijoje ir Estijoje valdžiusių bendrovių akcijų.

„Pakeisdami valdančiosios bendrovės pavadinimą, mes galėsime geriau identifikuoti save besiplečiančioje tarptautinėje veikloje“, – sako A.Rakauskas.

„Kesko Senukai“ valdomą prekybos tinklą šiuo metu sudaro 85 „Senukų“ ir „Statybų duonos“ parduotuvės Lietuvoje, 16 „K-Rauta“ parduotuvių Latvijoje ir Estijoje, taip pat – 14 OMA parduotuvių Baltarusijoje. Bendrovei priklauso ir elektroninė parduotuvė „Senukai.lt“, kuri šių metų technologijų ir pažangos festivalyje LOGIN pripažinta geriausiu e. prekybos tinklalapiu.

Bendra tinklo apyvarta 2015 metais sudarė 583 mln. eurų. Iki 2020 metų planuojama pasiekti 1 mlrd. eurų apyvartą.

Pagal strateginį planą, iki 2020 metų ketinama investuoti per 100 mln. eurų modernioms parduotuvėms atidaryti Baltijos šalyse ir Baltarusijoje.

Prekybos tinklą valdančios bendrovės „Kesko Senukai“ akcijos per pusę priklauso „Kesko“ ir Rakauskų šeimai.

„Kesko“ koncernas – vienas iš mažmeninės ir didmeninės prekybos lyderių Europoje, kurio apyvarta praėjusiais metais sudarė beveik 9 mlrd. eurų. Koncerno įmonėse dirba apie 45 tūkst. darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.