Kaip darbuotojai gali prisidėti prie socialinių iniciatyvų?

Kai verslas į socialinių iniciatyvų įgyvendinimą įtraukia ir savo darbuotojus, laimi ne tik šalia esančios bendruomenės, bet ir pati įmonė, tvirtina šešerius metus sėkmingai vykdomo paramos projekto „Geridarbai.lt“ atstovė Justina Kindurytė. Anot jos, darbuotojai, supratę, kad bendromis pastangomis galima pasiekti labai daug, įgauna daugiau motyvacijos ir tampa lojalesni savo įmonei.

Kai darbuotojai pamato, kad, suvienijus jėgas su bendradarbiais, gali prisidėti prie kitų žmonių gerovės kūrimo arba aplinkos puoselėjimo, jie patys tampa gerokai laimingesni.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Kai darbuotojai pamato, kad, suvienijus jėgas su bendradarbiais, gali prisidėti prie kitų žmonių gerovės kūrimo arba aplinkos puoselėjimo, jie patys tampa gerokai laimingesni.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2016, 7:58 AM, atnaujinta May 21, 2017, 4:01 AM

„Kai darbuotojai pamato, kad, suvienijus jėgas su bendradarbiais, galima prisidėti prie kitų žmonių gerovės kūrimo arba aplinkos puoselėjimo, jie patys tampa gerokai laimingesni. Be to, jie pradeda jausti pasididžiavimą savo įmone. Tokie žmonės našiau dirba ir yra labiau patenkinti gyvenimu“, – tikina „Geridarbai.lt“ iniciatoriaus „SMScredit.lt“ marketingo vadovė J.Kindurytė.

Ji sako, kad pastaruoju metu, remiantis sėkmingais užsienio šalių pavyzdžiais, ir Lietuvoje veikiančios įmonės pamažu imasi socialinių iniciatyvų ir skatina savo darbuotojus į jas kuo aktyviau įsitraukti. Vienas iš būdų prisidėti prie geresnės visuomenės kūrimo – bendradarbiavimas su vietos bendruomenėmis.

„Verslas vis dažniau užmezga dialogą su šalia esančiomis bendruomenėmis, įsigilina į jų poreikius bei problemas ir padeda jas spręsti. Įmonės organizuoja įvairias edukacines veiklas ir renginius, įtraukiančius socialiai pažeidžiamus žmones, rengia labdaros muges, gerina bendruomenių aplinką. Priemonių, leidžiančių prisidėti prie šalia esančių žmonių gyvenimo gerinimo, yra gausybė. Tereikia įsiklausyti ir išgirsti“, – teigia J.Kindurytė.

Pasak „Geridarbai.lt“ projekto atstovės, dar viena sritis, leidžianti verslui į socialinių iniciatyvų įgyvendinimą įtraukti darbuotojus, yra aplinkosauga. Kaip teigia J.Kindurytė, ekologinės ir gamtos puoselėjimo idėjos tampa vis populiaresnės.

„Darbuotojai suvokia, kad nuo mūsų pačių priklauso, kokia bus aplinka, kurioje mes gyvename. Jei žmonės veikia išvien, siekdami bendro tikslo, tai juos labai suvienija. Tai puikus būdas, kuris leidžia darbuotojams jaustis komanda ne tik darbo metu, bet ir po jo“, – sako „SMScredit.lt“ marketingo vadovė.

„Geridarbai.lt“ siekia skatinti sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos iniciatyvas. Kiekvieną mėnesį konkurso organizatoriai iš bendruomenių, kurios siekia gauti finansavimą savo idėjoms, atrenka vidutiniškai 8 iniciatyvas. Vėliau projektų pergalę lemia viešasis balsavimas internetinėje svetainėje, kur visuomenės atstovai atiduoda savo balsus labiausiai patikusioms idėjoms. Daugiausia simpatijų sulaukę projektai gauna iki 3000 eurų.

Vienam projektui skiriama maksimali suma siekia 1500 eurų. „Geridarbai.lt“ iniciatyva per visą savo veiklos laikotarpį padėjo įgyvendinti daugiau nei 100 bendruomenių idėjas ir iš viso joms skyrė daugiau nei 150 000 eurų.

Paramos programa „Geridarbai.lt“ – tai „SMScredit.lt“ iniciatyva rengiamas ilgalaikis projektas, kurio pagrindinis tikslas – padėti įgyvendinti geras ir gražias idėjas. Pelno nesiekiančios organizacijos savo projekto idėją kviečiamos pateikti internetiniame puslapyje www.geridarbai.lt. Projekto naujienas kviečiama sekti ir socialiniame tinkle „Facebook“: www.facebook.com/projektasgeridarbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.