M. Dragis: ECB pasiruošęs netikėtumams po britų referendumo

Europos centrinio banko (ECB)

M. Dragis atsisakė spekuliuoti apie galimus referendumo rezultatus. Tiesa, jis pripažino, kad „nėra lengva numatyti, kokiose sferose balsavimas paveiks rinkas ir euro zonos ekonomikas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M. Dragis atsisakė spekuliuoti apie galimus referendumo rezultatus. Tiesa, jis pripažino, kad „nėra lengva numatyti, kokiose sferose balsavimas paveiks rinkas ir euro zonos ekonomikas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

Jun 23, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 20, 2017, 10:03 PM

Kalbėdamas su Europos Parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos (ECON) komiteto nariais, M. Dragis atsisakė spekuliuoti apie galimus referendumo rezultatus. Tiesa, jis pripažino, kad „nėra lengva numatyti, kokiose sferose balsavimas paveiks rinkas ir euro zonos ekonomikas“.

Posėdžio metu ECB vadovas kalbėjo ir apie banko taikomų pinigų politikos priemonių efektyvumą: „Euro zonos ekonomikos atsigavimas metų pradžioje įgavo pagreitį. Prognozuojama, kad procesas toliau vyks vidutinišku, tačiau stabiliu tempu, jį teigiamai veiks stipri paklausa vidaus rinkoje ir efektyvus mūsų piniginės politikos priemonių poveikis realiajai ekonomikai“.

Prognozuojama, kad per 12 šių metų mėnesių realusis BVP padidės 1,6 proc., o per ateinančius dvejus metus kilstelės dar po 1,7 proc. Šių metų pabaigoje turėtų atsigauti ir infliacija. 2017-aisiais rodiklis augs 1,3 proc., o 2018 metais – 1,6 proc. Tiesa, M. Dragis atkreipė dėmesį, kad bendrųjų realiosios ekonomikos investicijų į euro zoną apimtys ir toliau išlieka daugiau kaip 10 proc. menkesnės nei laikotarpiu iki krizės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.