Ministrei R. Budbergytei teko aiškintis dėl naujų mokesčių

Dabartinė Vyriausybė neplanuoja

Pasak finansų ministrės R.Budbergytės, šiuo metu rengiamame 2017 metų biudžete nenumatoma jokių naujų mokesčių.<br>ELTA nuotr.
Pasak finansų ministrės R.Budbergytės, šiuo metu rengiamame 2017 metų biudžete nenumatoma jokių naujų mokesčių.<br>ELTA nuotr.
Pasak finansų ministrės, šiuo metu rengiamame 2017 metų biudžete nenumatoma jokių naujų mokesčių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak finansų ministrės, šiuo metu rengiamame 2017 metų biudžete nenumatoma jokių naujų mokesčių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 11:50 AM, atnaujinta May 20, 2017, 9:48 PM

Pasak jos, šiuo metu rengiamas 2017 metų biudžetas nenumato jokių naujų mokesčių.

„Tikrai nenoriu, kad būtų klaidinama visuomenė, kad žmonės mane teisingai suprastų –  jokių mokesčių mes neplanuojame įvesti. Šiuo metu rengiamas biudžetas (2017 metų – BNS) nenumato jokių (naujų – BNS) mokesčių“, – žurnalistams ketvirtadienį pareiškė R.Budbergytė.

Jos teigimu, jos prioritetai – kitų metų biudžeto parengimas, socialinės atskirties mažinimas, šalies gynybos finansavimas.

„Manau, kad mano šiam neilgam užteks darbų pakankamai. Aš ateinu kaip ministrė, kuri turi pareigą, kad jokio populistinio, jokio biudžeto, kuris gali pažeisti mūsų visų interesus – subalansuotas, tvarūs viešieji finansai“, – teigė R.Budbergytė.

R.Budbergytei pirmadienį pareiškus, kad anksčiau ar vėliau turės būti įvesti nauji NT ir automobilių mokesčiai, premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad jokių naujų mokesčių įvesti neketinama, o Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė, kad R.Budbergytė paskubėjo, prabildama apie naujus mokesčius.

Gegužės viduryje paskelbtose Europos Komisijos rekomendacijose Lietuvai siūloma mažinti mokestinę naštą mažai uždirbantiems asmenims, perkeliant ją kitiems šaltiniams, kurie palankesni augimui, pavyzdžiui NT ir automobilių mokesčiai. Įvesti juos Lietuvą ne vienerius metus ragina ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Buvęs finansų ministras Rimantas Šadžius gegužės viduryje teigė, kad NT ar automobilių mokesčiai šiemet nebus svarstomi, nes Seimo kadencija eina į pabaigą, ir tai svarstyti turėtų naujasis Parlamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.