Legendomis apipintam Kauno restoranui – viltis atgimti

Legendinis Kauno restoranas „Trys mergelės“ turi naują šeimininką – aukcione jo pastatus įsigijo bendrovė „Dinaka“, kurios vadovas yra ir pakaunėje veikiančio pramogų komplekso „Via Baltica“ savininkas Vytas Čičelis. Ar „Trys mergelės“ atgims?

Pastato savininkas neatmeta, kad gaisras galėjo būti susijęs su įvykusiu sandoriu.
Pastato savininkas neatmeta, kad gaisras galėjo būti susijęs su įvykusiu sandoriu.
Statinius itin vaizdingoje Kauno vietoje mėginta parduoti beveik dešimtį kartų, kaina sumažėjo kelis kartus.<br>A.Karaliūno nuotr.
Statinius itin vaizdingoje Kauno vietoje mėginta parduoti beveik dešimtį kartų, kaina sumažėjo kelis kartus.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Jun 27, 2016, 9:36 AM, atnaujinta May 20, 2017, 1:58 PM

Šlovingą praeitį menančiam restoranui „Trys mergelės“ naujo šeimininko buvo ieškoma daugiau nei dešimtmetį. Jį valdančiai bendrovei bankroto byla buvo iškelta dar 2003-iųjų lapkritį, o netrukus pradėta ieškoti pirkėjo.

Statinius itin vaizdingoje Kauno vietoje mėginta parduoti beveik dešimtį kartų, kaina sumažėjo kelis kartus, tačiau norinčiųjų investuoti vis neatsirasdavo.

Pernai vykusio aukciono metu vienas pirkėjas pateikė pasiūlymą, tačiau kilo teisinis ginčas, kurį teko spręsti teisme. Pastatais susidomėjusi bendrovė iš Alytaus bylą pralaimėjo, todėl „Trys mergelės“ šiemet pavasarį vėl atsidūrė ant prekystalio.

Vaizdas keisis po metų

Pramogų komplekso „Via Baltica“ savininkas V.Čičelis patvirtino, kad jo vadovaujama bendrovė „Dinaka“ nusipirko apleistą restoraną už 140 tūkst. eurų.

„Šiuo metu tvarkome įvairius formalumus, rengiame projektus“, – kalbėjo žinomas Kauno verslininkas.

Jo vizijose – įrengti verslo centrą, kuriame taip pat būtų 500–600 vietų konferencijų salė, o restoranas taptų šio komplekso dalimi. Po renginio jo dalyviai galėtų iškart vietoje papietauti ar pavakarieniauti.

Senojo pastato visiškai nušluoti nuo žemės paviršiaus neketinama, tačiau liks tik pagrindinės konstrukcijos. V.Čičelio nuomone, kalbėti apie investicijų dydį dar per anksti, tačiau prireiks ne mažiau kaip 3 mln. eurų.

Jeigu neatsiras nenumatytų kliūčių, statybininkai prie „Trijų mergelių“ restorano turėtų pasirodyti 2017-ųjų antrąjį ketvirtį.

„Trijų mergelių“ restoranui atgimti dabar – itin palankus metas. Neseniai buvo rekonstruotas tiltas į Panemunės šilą, Panemunėje įrengtas paplūdimys. Visai netoli kyla daugiabučių namų kvartalas.

Aplinka – lyg sąvartynas

Prieš du dešimtmečius „Trys mergelės“ dar buvo gerai žinomas Kauno restoranas, bet vėliau jo šlovė ėmė blėsti.

Iškėlus bankroto bylą restoraną planuota parduoti, tačiau visi bandymai buvo nesėkmingi. Po poros metų jau tapo aišku, kad rekonstruoti ir atgaivinti restoraną reikės nemažai investicijų. Jo adresą užmiršo ir lankytojai.

Vis dėlto 2006 metais atgimė viltis, kad statinio viduje atsiras gyvybė. Bendrovė iš Jonavos išsinuomojo statinį, kuriame įkūrė naktinį klubą „3M“. Tačiau kauniečiams klubas nepatiko, jis labai greitai buvo uždarytas, ir statinys vėl apmirė.

Kai kurios jo patalpos tapo benamių prieglauda. Dar baisiau atrodo prie pastato esantis šlaitas, kuris primena sąvartyną. Jame galima aptikti įvairių pakuočių, statybinių medžiagų ir net baldų.

Surinkus visą šlamštą ir praretinus medžių šakas būtų galima grožėtis Nemunu.

Gaisras pribaigė pastatą

Gegužės 22-ąją apleistą restoraną nusiaubė ugnis – tai įvyko praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai statinį įsigijo naujas savininkas.

Kovoti su ugnimi buvo išsiųstos gausios ugniagesių pajėgos. Liepsnos buvo malšinamos maždaug dvi valandas. Įtariama, kad nelaimės kaltininkai – benamiai, sukūrę laužą prie pat pastato arba jo viduje. Didžiuliai dūmų kamuoliai buvo matomi ir iš aplinkinių Kauno rajonų.

Vietos gyventojai pasakojo prie restorano nuolat sutikdavę tris benamius, kurie čia greičiausiai buvo susiradę užuovėją. Įvykio metu sudegė maždaug 200 kvadratinių metrų plotas – dengta lauko terasa ir dalis vidaus patalpų, o gaisro židinys buvo pastato viduje.

Nors durys užrakintos, į vidų buvo galima patekti pro langus. Elektros pastate nebuvo, tad savaiminio gaisro versiją tyrėjai atmetė.

Tuo tarpu V.Čičelis svarstė, kad įvykis gali būti susijęs su jo pergale aukcione – galbūt pralaimėjusieji šitaip išliejo savo pyktį.

Restoranas lankytojus stebino prabanga

Restorano „Trys mergelės“ projektą 1967 metais parengė architektai Alfredas Antanas Jakučiūnas su žmona Viktorija Salvinija Jakučiūniene.

„Trys mergelės“ sovietiniais laikais buvo vienas prabangiausių Kaune – jam prilygo tik „Žalias kalnas“ ir „Pasimatymas“.

Lankytojams įsiminė šiame restorane naudoti porcelianiniai indai, prašmatnūs baldai, darbuotojų apranga, iš vidaus atsiverdavo nuostabus Nemuno vaizdas.

„Žaliame kalne“ ir „Pasimatyme“ dažniau buvo galima sutikti užsieniečių, o „Tris mergeles“ labiau mėgo kauniečiai, lankytojai elgėsi labai solidžiai, niekada nekildavo jokių konfliktų. „Trijose mergelėse“ pasirodymus rengdavo Laima Žemaitytė, Liutauras Čeprackas, Janina Miščiukaitė, Vytautas Petrušonis, Roma Mačiulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.