Rinkos naujokas alkoholio prekybos memorandumo nepasirašė

Nuo rugsėjo 2 dienos visi, norintys įsigyti alkoholinius gėrimus, turės parodyti asmens dokumentą. Sveikatos apsaugos ministerija ir prekybininkai pasirašė memorandumą, kuriuo griežtinama alkoholio įsigijimo tvarka.

Memorandumą pasirašė beveik visi prekybos tinklai, išskyrus „Lidl“.<br>D.Umbraso nuotr.
Memorandumą pasirašė beveik visi prekybos tinklai, išskyrus „Lidl“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Rancaitė

Jun 30, 2016, 3:11 PM, atnaujinta May 20, 2017, 5:52 AM

Memorandumą pasirašė beveik visi prekybos tinklai: „Maxima“, „Palink“, „Rimi Lietuva“, „Norfos mažmena“, „Prisma“, „Aljansas Aibė“, Lietuvos kooperatyvų sąjungos vadovai.

Visgi, tarp šių prekybininkų nėra neseniai atsidariusio prekybos tinklo „Lidl“.

Bendrovės atstovė Valerija Lebedeva patvirtino, kad „Lidl“ memorandumo nepasirašė ir prie kitų prekybos tinklų neprisijungė. Tai patvirtino ir Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA), kuriai priklauso „Lidl“, vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas.

„Ne, „Lid“ šiuo metu nedalyvauja, bet jie yra asociacijos nariai. Jie tik neseniai pradėjo veiklą Lietuvoje, bet užtikrino, kad galimybę prisijungti svarstys artimiausioje ateityje“, – sakė jis.

„Mūsų bendrovė nėra pasirašiusi Jūsų minimo memorandumo, tačiau palaikome šią iniciatyvą ir norime pabrėžti, kad savo veiklą vykdome vadovaudamiesi išimtinai Lietuvos teisės aktais bei aukštais mūsų įmonės standartais. Visuomet esame pasirengę svarstyti vertingas iniciatyvas, kurios prisideda prie visuomenės gerovės“, – sakė „Lidl“ atstovė spaudai Agnė Dalia Gaižauskienė.

Prekybininkai ragina prisijungti ne tik visus prekybos tinklus, bet ir barus, kavines.

„Diskusijos vyksta jau seniai, kalbėta, kaip verslui prisidėti prie neatsakingo ir nesaikingo alkoholio vartojimo. Skausmingiausia – kai alkoholis parduodamas nepilnamečiams. Kadangi dalyvauja daug prekybos tinklų, reikėjo visiems pagalvoti, įvertinti, bet matome, kad siekiamas tikslas svarbesnis už rizikas“, – sakė L.Vilimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.