„Eiką“ domina studentų bendrabučių statybos Lenkijoje

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 10:24 AM, atnaujinta May 19, 2017, 8:41 PM

„Užsienyje norėtume imtis gyvenamųjų projektų plėtros – tokių galimybių matome Estijoje, Švedijoje, tačiau šiuo metu susitelkėme į Lenkijos rinką, kur matome labai didelių perspektyvų. Svarstome galimybę iš pradžių Lenkijoje susirasti partnerį – gerai vietos rinką ir jos taisykles išmanantį nekilnojamojo turto plėtotoją, kuriam trūksta finansinių išteklių“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė „Eikos“ direktorius Domas Dargis.

Pasak jo, kadangi Lenkijoje labai stipri konkurencija, todėl nežadama spraustis į Varšuvą, kur veikia plėtros bendrovės kone iš viso pasaulio: „Pavyzdžiui, Krokuvoje, kuri yra didesnė už Vilnių, konkurencija gerokai mažesnė – čia veikia apie 40 nekilnojamojo turto plėtotojų, rinka gana fragmentuota, nėra aiškių lyderių. Apskritai pagal tai, kiek parduodame butų – šiemet planuojame parduoti apie 400, – Lenkijoje patektume į didžiausių nekilnojamojo turto plėtotojų dvidešimtuką.

Svarbiausia rasti perspektyvią nišą. Mes jau pradėjome dairytis į studentų bendrabučių projektus. Lenkijoje beveik nėra studentų bendrabučių, o pagal studentų skaičių šalis yra trečia Europoje. Ir tik visai neseniai valstybė ir verslas ėmė kalbėti, kaip būtų galima patenkinti bendrabučių paklausą“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.