Asociacija kreipėsi į Prezidentę dėl įstatymo vetavimo

Seimui priėmus naują Mokėjimų

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-05 13:14, atnaujinta 2017-05-19 19:58

Nuo šiol kredito įstaigos turės klientams pasiūlyti būtiniausių bankų paslaugų krepšelį už Lietuvos banko nustatytą kainą. Tačiau įstatymo nuostata netaikyti paslaugų krepšelio reguliavimo reikalavimų elektroninių pinigų įstaigoms, teikiančioms lygiai tokias pat paslaugas kaip bankai bei kredito unijos, sudaro nevienodas konkurencines sąlygas toje pačioje mokėjimų paslaugų rinkoje dirbančioms įmonėms – kredito įstaigoms ir likusiems mokėjimo paslaugų teikėjams, o vartotojams neužtikrina galimybės kuo platesniame mokėjimo paslaugų teikėjų tinkle atsidaryti pagrindinę mokėjimo sąskaitą, kuri grįsta skaidrumo ir palyginamumo principais.

LBA nariai atkreipia dėmesį, kad padaryti išlygas elektroninių pinigų įstaigoms nuspręsta baigiamojoje įstatymo naujos redakcijos priėmimo stadijoje, kai jau viskas buvo suderinta ir Vyriausybės pateikta svarstyti Seimo komitetams. Tokie esminiai pokyčiai neaptarti ir neišdiskutuoti su rinkos dalyviais, neįvertintos tokio asimetrinio reguliavimo pasekmės. Į LBA bei verslo organizacijų siūlymus kreiptis į Konkurencijos tarybą, gauti Vyriausybės išvadas, antikorupcinį vertinimą neatsižvelgta.

LBA siūlo grąžinti Mokėjimų įstatymą Seimui pakartotinai įvertinti asimetrinio reguliavimo nuostatą konkurenciniu bei antikorupciniu požiūriu ir ją patobulinti, įsigilinus į pasekmes.

LBA šiuo atveju nekvestionuoja kitų Mokėjimų įstatymo nuostatų, todėl įstatymo grąžinimas netrukdys jas sėkmingai pagal nustatytus terminus įgyvendinti. Asociacijos nariai jau dabar vykdo parengiamuosius darbus įstatymo nuostatoms realizuoti, todėl pagrindinė mokėjimo sąskaita bus įgyvendinta tinkamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.