Stiklinės taros supirkėjai paskelbė visuotines atostogas

Užstato ženklu pažymėta tara keliauja į šiemet išdygusius taromatus, o stiklo butelių, tarkime, vyno ar konjako, sukaupę žmonės suka galvą, kur juos dėti.

Panorusiems priduoti stiklo butelius teks palūkėti dar keletą dienų.<br>D.Umbraso nuotr.
Panorusiems priduoti stiklo butelius teks palūkėti dar keletą dienų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė („Lietuvos rytas“)

2016-07-05 07:27, atnaujinta 2017-05-19 21:27

Didžiuosiuose miestuose taros supirkėjai paskelbė visuotines atostogas, o klientai sunerimo, ar tik tai nereiškia pabaigos.

„Mano pilietinė nuostata – rūšiuoti tarą. Džiaugiuosi, jog Lietuvoje atsirado taromatai, priimantys alaus butelius ir kitokią depozito ženklu pažymėtą tarą, bet kur dėti kitus stiklinius butelius?“ – sunerimęs klausė kaimo turizmo sodybos Vilniaus rajone šeimininkas Vytautas Vitkauskas.

Birželio pabaigoje jo sodyboje linksminosi vestuvininkai, tad vyras, šventei pasibaigus, sukrovė įvairiaspalvius stiklo butelius ir nuvažiavo, kaip įpratęs, į Vilniuje, Žirmūnų gatvės pabaigoje, įsikūrusią supirktuvę.

Bet išvydo užrakintas duris ir skelbimą, kad laikinai, iki liepos 7-osios, tara nesuperkama. „Bent jau konteineris stikliniams buteliams stovėtų, būtų buvę kur juos išmesti“, – piktinosi verslininkas.

Pasikalbėjęs su kitais su panašiomis bėdomis susidūrusiais žmonėmis, V.Vitkauskas išgirdo svarstymų, kad netrukus išvis neliksią stiklo taros ir jų duženų supirktuvių.

„Džiaugiuosi, kad atsirado taromatai. Na, ir kas, kad jie kartais būna perpildyti. Tai ne tokia didelė bėda.

Esmė – mokomės rūšiuoti atliekas. Tačiau kur dėti kitus butelius?“ – klausė verslininkas.

Tiesa, įvairiuose miestuose esančias taros supirktuves valdančios įmonės „Ekstara“ atstovė patikino, kad taros supirktuvių darbuotojai dabar tiesiog atostogauja ir vėl butelius supirks nuo liepos 7 dienos, kaip ir rašoma skelbimuose. Tik kodėl prireikė atostogų, ji nepasakė.

„Ekstaros“ interneto svetainėje pranešimas apie laikiną nedarbą paskelbtas birželio 20-ąją. Šios įmonės supirktuvės įsikūrusios Vilniuje ir Vilniaus rajone, Kaune ir Kauno rajone, Alytuje, Radviliškyje, Mažeikiuose, Plungėje, Palangoje, Trakuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.