Sadomazochizmas paplūdimyje: kokių „kaimynų“ vengti?

Poilsis pliaže – tai pirmiausiai atsipalaidavimas: kristi ant smėlio, klausytis jūros ošimo ir apie nieką negalvoti. Bet aplinkui visuomet atsiras žmonių, kurie išbaidys aplinkinių nuobodulį. Štai pačių nemaloniausių kaimynų pliaže reitingas.

Poilsis pliaže, tai pirmiausiai atsipalaidavimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Poilsis pliaže, tai pirmiausiai atsipalaidavimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Smėlio barstytojas labai daug juda.<br>D.Umbraso nuotr.
Smėlio barstytojas labai daug juda.<br>D.Umbraso nuotr.
Karšta saulė ir smėlis įkvepia norą prisispausti prie ko nors šilto.<br>D.Umbraso nuotr.
Karšta saulė ir smėlis įkvepia norą prisispausti prie ko nors šilto.<br>D.Umbraso nuotr.
Modelis – dažniausiai mergina su ryškiu maudymosi kostiumu.<br>D.Umbraso nuotr.
Modelis – dažniausiai mergina su ryškiu maudymosi kostiumu.<br>D.Umbraso nuotr.
Itališka šeima neturi tautybės ar narių skaičiaus.<br>D.Umbraso nuotr.
Itališka šeima neturi tautybės ar narių skaičiaus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 6, 2016, 4:59 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:06 PM

Plepys

Dažniausiai tai būna moteris, greičiausiai tos pačios tautybės, bet būna ir išimčių. Žmogui, kuris atėjo į paplūdimį pasvajoti, paskaityti knygą ar prisnūsti, geriausiai vengti tokių žmonių iš karto. Kitaip teks klausyti naujienų, baisių ar pamokomųjų istorijų, anekdotų, kurie, deja, bus nejuokingi. Klausytojas mandagiai linksės ir dažnai eis maudytis į jūrą. Maudymasis tyloje bus atgaiva, kol plepys ieško naujos aukos.

Melomanas

Jis dievina muziką, žino visas populiariausias dainas ir svajoja prisijungti prie puikios bendruomenės. Į pliažą toks žmogus ateina ilsėtis ir linksmintis, juk jis pasiruošęs pakelti nuotaiką visiems kitiems. Galima muzikos klausytis ir per ausines, galima ir taip, kad girdėtų visi aplinkiniai, juk melomanui negaila. Tikėtis muzikinės pauzės neverta – meno juk per daug nebūna.

Graužikas

Amžinai alkanas, ateina į paplūdimį pavalgyti. Graužia saulėgrąžas, arbūzus, slyvas, atidaro skardines su maistu, nuolat pildo vienkartinius indus. Nuo jo skraido maisto likučiai, popierius, nuorūkos. Jam niekada neateis į galvą susitvarkyti po savęs, pakuotės tiesiog išskrenda jam iš rankų vėjo kryptimi, užkrenta ant ko nors. Būti šalia graužiko pliaže – nemalonu, jam jau išėjus – tiesiog neįmanoma.

Smėlio barstytojas

Jis labai daug juda, eina išsimaudyti, vandens, maisto, į tualetą, pasivaikščioti, pažaisti tinklinį, rinkti akmenukus. Toks žmogus nesitaikydamas lengvai užbers smėlio ant veido, į burną, akis, ausis. Gali sugadinti graužikui maistą. Pakeisti buvimo vietą neverta, juk tokio žmogaus maršrutai nuolat kinta ir apima visą paplūdimio teritoriją.

Ištroškęs meilės

Tai bus vyras, dažniausiai jaunas. Karšta saulė ir smėlis įkvepia jame norą prisispausti prie ko nors šilto. Su maniakui būdinga aistra jis tepa savo bendrakeleivę kremais, smarkiai ją apkabina, bučiuoja, trokšta meilės, nekreipdamas dėmesio į aplinkinius. Kitiems belieka nusukti akis ir laukti, kol toks žmogus pavargs.

Aktorius

Vyras, dažniausiai vyresnio amžiaus ir vienišas. Maudosi retai, deginasi stovėdamas. Jaučiasi pagrindinio vaidmens atlikėju, mato viską ir yra labai teatrališkas. Vienintelis išsigelbėjimas – apsirengti, atsigulti ir pasislėpti.

Įsibrovėlis

Ateina į paplūdimį vėliau už kitus. Todėl nuolat šliaužia į visas puses kovodamas dėl naujų teritorijų. Užmigus ar nuėjus išsimaudyti, vėliau galima jo daiktus atrasti ant savo rankšluosčio, o kojas ant savo galvos. Kovoti neverta, kadangi tokia aneksija vyksta iš lėto ir nuo pat pradžių, o demarkacijos linijos nėra veiksmingos.

Kupranugaris

Jis bijo mirti iš troškulio, todėl turi dideles skysčių atsargas. Pliaže atsiranda gerai pasiruošęs, su sunkiais maišais iš prekybos centrų. Būna šešėlyje, iš vietos nejuda. Atpažinti galima ir užmerktomis akimis iš butelių atidarymo garsų, garsių gurkšnių.

Modelis

Dažniausiai mergina su ryškiu maudymosi kostiumu, su makiažu ir manikiūru. Jauna, bet pasitaiko vyresnių. Sėdi smėlyje, laksto per vandenį, gražiai stovi ant akmenų. Ateina su asmeniniu fotografu, geriausia drauge. Nesiūloma praeiti šalia ir gadinti meno kūrinio.

Itališka šeima

Netgi jeigu ją sudaro tik vienas tėvas su vaiku, atrodo, kad į pliažą atvyko visas būrys žmonių. Garsūs siūlymai apsirengti, nusirengti, įlipti, išlipti iš vandens, ateiti čia arba eiti toliau, pavalgyti arba nustoti tai daryti. Tokia šeima atvyksta anksti ryte, o dingsta kelioms valandoms pietų metu bei prieš vakarienę.

Parengta pagal Lenta.ru.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.