Alkoholiu ir toliau bus prekiaujama visose parduotuvėse

Alkoholis ir toliau bus parduodamas

Siūloma alkoholį pardavinėti tik specialiose parduotuvėse, kurios būtų visiškai izoliuotos nuo gyvenamųjų ar kitų patalpų, nesusijusių su prekyba, ir turėtų atskirą įėjimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Siūloma alkoholį pardavinėti tik specialiose parduotuvėse, kurios būtų visiškai izoliuotos nuo gyvenamųjų ar kitų patalpų, nesusijusių su prekyba, ir turėtų atskirą įėjimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 12:45 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:52 AM

„Vyriausybė nepritaria tokiems radikaliems pasiūlymams, kaip būtent prekyba specializuotose parduotuvėse. Nepritaria amžiaus cenzo padidinimui iki 20 metų, nes tada kiltų klausimas, apie adekvatumą, nes 18 metų pilietis yra absoliučiai veiksnus pagal mūsų teisės aktus“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė teigė Evaldas Gustas.

Anot jo, siūloma drausti alkoholio prekybą internetu, suteikti savivaldybėms teisę nustatyti vietas, kur negalima prekiauti alkoholiu, drausti išorės reklamą, įskaitant ir apie alkoholio kainos sumažinimą – apie tai būtų galima skelbti tik pardavimo vietoje.

Ministro teigimu, Vyriausybė nepritaria ir alkoholio prekybos laiko sutrumpinimui 4 valandomis, nes šis siūlymas nebuvo argumentuotas.

Vyriausybės išvados prašė Seimas, kuriame svarstomos piliečių iniciatyvinės grupės „Už blaivią“ parengtos alkoholio prieinamumą ribojančios įstatymo pataisos – siūloma neparduoti alkoholio jaunesniems nei 20 metų asmenims, įpareigoti pardavėjus reikalauti pateikti asmens dokumentą, uždrausti bet kokią alkoholio reklamą, gabenti ir laikyti jį viešose vietose atidengtose pakuotėse, išskyrus prekybos vietas.

Be to, siūloma alkoholį pardavinėti tik specialiose parduotuvėse, kurios būtų visiškai izoliuotos nuo gyvenamųjų ar kitų patalpų, nesusijusių su prekyba, ir turėtų atskirą įėjimą. Parduotuvėse ir maitinimo įstaigose siūloma leisti prekiauti nuo 10 val. iki 20 val. Dabar alkoholio galima įsigyti nuo 8 val. iki 22 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.