Tylaus Anglijos kaimo gyventojus nustebino turistų antplūdis

Ramaus Kidlingtono kaimo gyventojai apstulbo pamatę milžinišką turistų iš užsienio srautą, nors esą pačiame kaime nėra ničnieko, ką verta pamatyti. Pasak kaimiečių, atostogautojai iš Kinijos ir Japonijos pradėjo čia važiuoti autobusais vos prieš tris savaites, rašo portalas SWNS.

Kidlingtonas yra tipinis Oksfordšyro kaimas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kidlingtonas yra tipinis Oksfordšyro kaimas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kidlingtonas yra tipinis Oksfordšyro kaimas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kidlingtonas yra tipinis Oksfordšyro kaimas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kidlingtonas yra tipinis Oksfordšyro kaimas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kidlingtonas yra tipinis Oksfordšyro kaimas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 7:37 AM, atnaujinta May 19, 2017, 6:41 AM

Šiame šiek tiek į Šiaurę nuo Oksfordo esančiame kaime gyvena kiek daugiau nei 13,7 tūkst. žmonių ir jame nėra jokių išskirtinių vietų, kurios pritrauktų daug lankytojų. Vis dėlto po kaimą didelėmis grupėmis pradėjo vaikštinėti namus ir sodus fotografuojantys turistai iš Tolimųjų Rytų.

Svečiai iš svetur daugiausiai lankėsi „Benmead“ bei „The Moors“ gatvėse ir net beldėsi į namus prašydami vietinių gyventojų kartu nusifotografuoti. Kidlingtono gyventojai tvirtino neturintys nei žalio supratimo, kodėl jų ramus kaimelis staiga tapo įdomus atostogautojams.

Vis dėlto kai kurie sumąstė, kad turistai į ramųjį kaimą užsuko, nes turistinių kelionių organizatoriai galimai jiems primelavo, kad Kidlingtone buvo filmuojami televizijos serialai „Inspector Morse“, „Midsomer Murders“ ir žiūrovus pakerėjusio berniuko burtininko Hario Poterio filmai.

„Įpratome matyti turistus, kurie lankosi universitetuose Oksforde, bet dar ne visai pripratome juos matyti Kidlingtone, – aiškino Tony Bennellis. – Turistai labai džiaugiasi ir jiems labai patinka fotografuotis priešais sodus ir gėlynus.“

„Aš neturiu problemų dėl turistų, bet yra sodų su suoleliais, kur turistai tiesiog ateina ir ant jų pozuoja darydami asmenukes“, – pabrėžė T.Bennellis.

Socialiniame tinkle „Facebook“ buvo įkurta grupė „Spotted: Kidlington“, kurioje žmonės spėliojo, kodėl staiga šis beveik niekam nežinomas kaimas tapo traukos objektu atostogautojams iš užsienio.

„Mačiau juos praėjusią savaitę, – „Facebook“ rašė Samantha Anderson. – Jie buvo soduose ir net prie namų durų!“

Charlie Milroy svarstė, kad galbūt turistai manė, jog Kidlingtonas buvo susijęs su serialu „Midsomer Murders“, o Martinas Tobuttas ieškojo atsakymo dėl paslaptingo turistų antplūdžio seriale „Inspector Morse“.

M.Tobuttas „Facebook“ pasidalino „Inspector Morse“ serijos nuoroda į japonišką tinklalapį, kuriame vienos serijos pavadinimas buvo išverstas „dukra dingo iš Kidlingtono“.

Pasak tinklalapio „Location Oxfordshire“, kelios „Inspector Morse“ serijos buvo nufilmuotos Trapo kaime – 2 kilometrai į šiaurę nuo Kidlingtono – ir 48 kilometrus nutolusiame Volverkote.

„Manau, kad koks nors gidas nusprendė turistams pasakyti, kad viena iš gatvių žymi dėl to, jog buvo Hario Poterio filmuose, o tie ir patikėjo“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Kidlingtono gyventojas Joelis Ryanas.

Milijardierius verslininkas Richardas Bransonas taip pat susijęs su Kidlingtonu ir tariamai 2013 metais pardavė ten turėtą 1,35 mln. svarų (1,59 mln. eurų) namą savo vaikams.

„Galbūt jie ieško R.Bransono namo?“, – internete klausė Richardas Coppockas.

Emma Layden svarstė, ar atostogautojai iš Tolimųjų Rytų galėjo lankytis Kidlingtone, nes šis kaimas yra vienas iš pretendentų laimėti „didžiausio kaimo Anglijoje“ titulą.

Tačiau Kidlingtone įsikūrusios įmonės „Into Japan Specialist Tours“ atstovas tvirtino, kad po kaimą vaikštinėjantys turistai „beveik užtikrintai nėra iš Japonijos“.

„Spėjame, kad jie keliauja su Kinijos turų įmone, kuri turistams aprodo tipinį Oksfordšyro kaimą pakeliui į Bisterį“, – aiškino atstovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.