Garsus investuotojas: po „Brexit“ Rytų Europa išeis nugalėtoja

Vienas iš garsiausių pasaulio investuotojų Markas Mobiusas mano, kad Rytų Europa iš susiklosčiusios situacijos su „Brexit“ išeis nugalėtoja. Jo nuomone, „Brexit“ taip pat duoda naujas galimybes Kinijos, Brazilijos ir Tailando vertybiniams popieriams, rašo Georgijus Peremitinas portale „rbc.ru“.

M.Моbiusas mano, kad neapibrėžtumas rinkose, kurį sukėlė „Brexit“, metų pabaigoje išnyks, tačiau didesnis rinkų nepastovumas išliks.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Моbiusas mano, kad neapibrėžtumas rinkose, kurį sukėlė „Brexit“, metų pabaigoje išnyks, tačiau didesnis rinkų nepastovumas išliks.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2016, 7:44 AM, atnaujinta May 18, 2017, 11:09 PM

Kompanijos „Franklin Templeton“ besiformuojančių rinkų grupės vadovo daktaro Marko Mobiuso nuomone (jį cituoja agentūra „Bloomberg“), Rytų Europa iš susiklosčiusios situacijos su „Brexit“ išeis nugalėtoja, kadangi kai kurios Didžiosios Britanijos pramonės ir finansų įmonės po D.Britanijos sprendimo pasitraukti iš Europos Sąjungos persikels tenai, mat, šiame regione žemesnis vidutinis darbo užmokestis ir didesnis darbo našumas.

Tarp aktyvų, kurie turi galimybę augti „Brexit“ sąlygomis, M.Mobiusas įvardijo Kinijos, Brazilijos ir Tailando vartotojų sektoriaus akcijas. Pasak jo, „Franklin Templeton“ didina investicijas į Tailando vertybinius popierius, o investicijos į Kinijos kompanijų akcijas yra didesnės nei įprasta. Be to, „Franklin Templeton“ investuoja į Brazilijos aktyvus, o tai, pasak M.Mobiuso, turi duoti rezultatų po metų kitų.

M.Моbiusas mano, kad neapibrėžtumas rinkose, kurį sukėlė „Brexit“, metų pabaigoje išnyks, tačiau didesnis rinkų nepastovumas išliks.

Savo ruožtu Didžiajai Britanijai sprendimas pasitraukti iš ES, kaip mano didžiausia pasaulyje turto valdymo kompanija „Black Rock“, gresia recesija. „Mes sumažinome savąsias pasaulio ekonomikos augimo prognozes. Matome recesijos riziką Didžiojoje Britanijoje, taip pat laukiame ir taip jau kuklaus augimo euro zonoje sumažėjimo“, – cituoja kompanijos pranešimą bendrovė „MarketWatch“ (veikianti kaip finansinės informacijos interneto svetainė, kuri skelbia verslo naujienas, pateikia analizę ir akcijų rinkos duomenis. – Red.). Tarp pasekmių, kurias atneš „Brexit‘, „BlackRock“ įvardijo investicijų Europoje sumažėjimą ir verslo apsukų sulėtėjimą. „Požiūris į Europos Sąjungą pablogėjo, žemai vertinami netgi tokių pagrindinių ES šalių, kaip Prancūzija ir Vokietija“, rodikliai, – teigiama pranešime.

Tarp „prieglaudų“ investicijoms „Brexit“ sąlygomis birželio pabaigoje investuotojai, tarp kurių „Amundi Asset Management“, paminėjo ir Rusijos vertybinius popierius (dolerines obligacijas). „Ashmore Group“ fondo analitikas Janas Dehnas tuomet pažymėjo, kad Vakarų sankcijos padėjo Rusijai adaptuotis ir sumažinti priklausomybę nuo JAV ir Europos bankų.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.