Liūdna žinia turistams: ispanai atšaukia skrydžius iš Vilniaus

Vos kelias savaites Ispanijos žemų sąnaudų bendrovė skraidino keleivius iš Vilniaus ir į Vilnių. Kaip praneša Lietuvos oro uostų įmonė (LTOU), aviakompanija „Vueling“ skrydžių į Lietuvą nebevykdys.

Pirmuoju „Vueling“ reisu birželio pabaigoje iš Vilniaus išskrido daugiau nei 100 keleivių.<br>Bendrovės nuotr.
Pirmuoju „Vueling“ reisu birželio pabaigoje iš Vilniaus išskrido daugiau nei 100 keleivių.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jul 14, 2016, 4:00 PM, atnaujinta May 18, 2017, 9:49 PM

Nuo liepos 19 d. atšaukiami Ispanijos žemų sąnaudų oro linijų bendrovės „Vueling“ skrydžiai iš Vilniaus į Barseloną ir atgal.

Kaip sakė LTOU atstovai, sprendimą nutraukti skrydžius priėmė pati „Vueling“, tai LTOU sužinojo tik ketvirtadienį. „Vueling“ permainas grindžia problemomis Barselonos oro uoste.

Keleiviai, įsigiję aviakompanijos skrydžių bilietus šiuo maršrutu, dėl kompensacijos ar skrydžio bilietų pakeitimo gali kreiptis tiesiai į oro bendrovę arba į bilietų pardavėją ar kelionių agentūrą, per kurią įsigijo kelionės bilietus.

Vos prieš mėnesį Vilniaus oro uoste pasitikta nauja aviakompanija Ispanijos žemų sąnaudų oro linijos „Vueling“ iki rugsėjo 28 d.  kartą per savaitę – trečiadieniais – turėjo vykdyti skrydžius į Barseloną.

Kaip skelbta metų pradžioje, „Vueling“, kaip ir kelioms kitoms oro bendrovėms, iš valstybės biudžeto buvo skirta finansinė parama – 50 tūkst. eurų.

LTOU vadovo įsakymu SAS tuomet skirta 100 tūkst. eurų, „Air Baltic“ – 200 tūkst. (už skrydžius į Berlyną ir Paryžių), po 200 tūkst. – „Wizz Air“ ir LOT, 113,6 tūkst. – „Germania“ (už skrydį į Ciurichą), 100 tūkst. – „Belavia“ (skrydis iš Vilniaus į Minską), „Vueling“ – 50 tūkst. (didesnis dažnis skrydžių į Barseloną), „Small Planet Airlines“ – 50 tūkst. eurų (didesnis dažnis skrydžių į Barseloną).

LTOU sprendžia, kaip elgtis tokioje situacijoje dėl ispanams sumokėtų pinigų.

„Ketvirtadienį aviakompanija „Vueling“ paskelbė atšaukianti skrydžius maršrutu Vilnius – Barselona. Toks sprendimas priimtas dėl operacinių problemų, su kuriomis pastaruoju metu bendrovė susiduria Barselonos oro uoste. Taigi oro linijos nusprendė atsisakyti naktinių skrydžių – iš Barselonos oro uosto „Vueling“ lėktuvas kildavo 23 val. 30 min., o pas mus atskrisdavo 4 val. ryte.

Su atšauktų skrydžių keleiviais aviakompanija komunikuoja tiesiogiai – tiek el. paštu, tiek telefonu. Keleiviams siūlomos jų užsakytos kelionės alternatyvos arba piniginė kompensacija. 

Mes patys šiuo metu su kompanija deramės dėl tolesnio bendradarbiavimo, kuris tenkintų tiek oro linijas, tiek Vilniaus oro uostą ir keleivius. Kol kas nieko konkretaus pasakyti negalime, bet pasiekę susitarimą tikrai informuosime, kas ir kaip.   Su „Vueling“ esame pasirašę sutartį dėl paramos skyrimo, tad šiuo metu sprendžiame, kokių veiksmų mes ir oro linijos imsimės dėl suteiktos 50 tūkst. eurų paramos“, – aiškino LTOU atstovė Agnė Mažeikytė.

Pirmuoju „Vueling“ reisu birželio pabaigoje iš Vilniaus išskrido daugiau nei 100 keleivių.

„Matome, kad keliaujančių į Barseloną skaičius nuolat auga, tad augantį skrydžių poreikį tenkins jau trys aviakompanijos. „Vueling“ taip pat siūlo jungiamųjų skrydžių galimybes ir patogų susisiekimą su Tenerife, Palma de Maljorka, Alikante, Ibisa, Bilbao, Sevilija ir kitais Pietų Europos miestais, į kuriuos kol kas tiesioginių reguliariųjų reisų iš Vilniaus nėra. Tad kviečiame keleivius rinktis atostogų kryptis“, – vos prieš porą savaičių kalbėjo Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.