Šeštokų geležinkelio stotyje – naujas konteinerinis kranas

Penktadienį Šeštokuose pradedami darbai naudojant naujai sumontuotą ožinį konteinerinį kraną su bėgine važiuokle.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2016, 12:50 PM, atnaujinta May 18, 2017, 7:55 PM

Naujas 40 tonų keliamosios galios ožinis konteinerinis kranas, Šeštokų geležinkelio stotyje nuolat didėjant krovos darbų mastui ir krovinių svoriui, leis užtikrinti stoties krovos pajėgumą, optimizuoti krovinių perkrovimo darbus, atsisakyti dviejų mažesnės (12 ir 20 tonų) galios kranų ir sumažinus operacijų skaičių paspartinti perkrovimo procedūrą.

Iki šiol perkrauti vidutinį sąstatą, kuriame yra 50 konteinerių, užtrukdavo apie 2 valandas. Su naujuoju kranu šiuos darbus bus galima atlikti dvigubai greičiau – vos per 1 valandą. Be to, šis kranas yra kompiuterizuotas, todėl informaciją apie gedimą operatorius gaus tuojau pat ir galės ją nedelsdamas elektroniniu būdu išsiųsti gamintojui. Toks operatyvumas padės sutrumpinti galimų gedimų šalinimo laiką.

Kranui, kurio vertė 1.054.000 eur., pagaminti ir sumontuoti prireikė 9 mėnesių. Krano montavimo darbai buvo atliekami nepertraukiant gamybos proceso, nesutrikdant nei traukinių eismo, nei stotyje atliekamų krovos darbų.

„AB „Lietuvos geležinkeliai“ nuolat didina savo pajėgumą investuodama į modernią techniką ir įrangą. Šio krano įsigijimo pavyzdys rodo, kad bendrovė tinkamai reaguoja į situaciją rinkoje, kintančią paklausą ir augančius klientų poreikius,“ – sakė bendrovės generalinis direktorius S. Dailydka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.