„Agrowill Group“ praskleidė finansų širmą

Bendrovė „Agrowill Group“ šaukia akcininkų susirinkimą, kuriam pateiks tvirtinti audituotus 2015 metų rezultatus. Rezultatai yra geresni, nei skelbtieji preliminarioje neaudituotoje ataskaitoje vasario mėnesį. Ataskaita teikiama tvirtinti vėliau nei planuota dėl auditorių „KPMG Baltics“ išvadų vėlavimo.

„Agrowill Group“ generalinis direktorius Linas Bulzgys (dešinėje) ir valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Agrowill Group“ generalinis direktorius Linas Bulzgys (dešinėje) ir valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 4:25 PM, atnaujinta May 18, 2017, 10:26 AM

Auditoriams pateikus išvadą dėl įmonių grupės finansinių rezultatų, skelbiama, kad 2015 m. AB „Agrowill Group“ dvylikos mėnesių grynasis pelnas sudarė 5,56 mln. eurų, arba 1,7 mln. eurų daugiau nei skelbta tarpinėje neaudituotoje finansinėje ataskaitoje vasario mėnesį. Audituotoje ataskaitoje taip pat nurodyta, kad 2015 m. dvylikos mėnesių EBITDA buvo 10,78 mln. eurų, arba 0,22 mln. eurų daugiau nei skelbta vasarį.

„Audituoti finansiniai rezultatai yra geresni nei skelbti preliminarioje neaudituotoje ataskaitoje. Tai lėmė papildomai atliktas valdomų žemių pervertinimas (apie 0,6 mln. EUR) bei atidėtųjų pelno mokesčių iškėlimas iš pelno nuostolio ataskaitos tiesiai į nuosavybės straipsnius (apie 0,8 mln. EUR) ir kiti mažiau reikšmingi koregavimai“, – teigia AB „Agrowill Group“ generalinis direktorius Linas Bulzgys.

Įmonių grupė kiek anksčiau informavo, kad dėl auditoriaus „KPMG Baltics“ išvados vėlavimo 2015 m. įmonės audituota finansinė informacija nebuvo laiku viešai paskelbta. Dėl šios priežasties buvo sustabdyta prekyba AB „Agrowill Group“ akcijomis Vilniaus „Nasdaq OMX Vilnius“ ir Varšuvos biržose.

Paskelbus audituotas finansines ataskaitas, akcijų prekyba biržoje bus atnaujinta nuo liepos 20 dienos.

„Visada siekėme ir sieksime maksimalaus atvirumo ir skaidrumo bendraujant su investuotojais. Mūsų pareiga yra laiku pateikti investuotojams visą išsamią ir tikslią informaciją apie įmonės finansinę padėtį.

Deja, dėl, mūsų supratimu, nepagrįsto „KPMG Baltics“ audito procedūrų uždelsimo ir vėlavimo užbaigti auditą net 2,5 mėnesio, to negalėjome atlikti numatytais terminais. Manome, kad bendrovės dalykinei reputacijai ir įvaizdžiui tuo padaryta reikšminga žala, o tokia audito praktika neturėtų būti toleruojama verslo bendruomenės“, – sakė AB „Agrowill Group“ generalinis direktorius Linas Bulzgys.

„Agrowill Group“ ir toliau aktyviai vykdo naujo tvaraus ūkininkavimo vizijos įgyvendinimą. Bendrovė siekia tapti pažangiausiu ekologiniu ūkiu Europoje, pagrindinį dėmesį sutelkdama į ekologiškų žemdirbystės ir gyvulininkystės produktų gamybą bei inovacijų kūrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“