Paranormalus verslas – kiek uždirba vaiduoklių medžiotojai?

Kai itališko restorano darbuotojai nusprendė, kad jų patalpose vaidenasi, jie iš karto žinojo kam skambinti. Vaiduoklių medžiotojai šiandien yra ne tik filmų personažai, bet ir tikri verslininkai, o jų paslaugų kainos – visai nedidelės, praneša BBC.

Tam, kad taptum vaiduoklių medžiotojų, nereikia jokios kvalifikacijos ar licenzijos. Nereikia net pačiam tikėti vaiduoklais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tam, kad taptum vaiduoklių medžiotojų, nereikia jokios kvalifikacijos ar licenzijos. Nereikia net pačiam tikėti vaiduoklais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 8:21 PM, atnaujinta May 18, 2017, 9:49 AM

Italų restoranui „Nido“ nereikėjo ilgai laukti – po kelių dienų penkių asmenų komanda atvyko į restoraną atlikti ekspertizės. Darbuotojai vaiduoklių medžiotojams papasakojo, kad nematoma jėga nuolat bilda laiptais aukštyn ir žemyn.

Komanda išdėliojo patalpose kameras ir svarbiausią savo įrangą – nedidelį daiktą, vadinamą garso dėže. Šis įrenginys fiksuoja įvairius radijo dažnius. Teigiama, kad radijo bangos leidžia vaiduokliams sukurti energijos šaltinį, kuris padeda dvasioms komunikuoti.

Praėjus kelioms minutėms vaiduoklių medžiotojai žino, kad itališkam restoranui ramybės neduoda vaiduoklis Malkolmas, prašantis pagalbos.

Susidomėjimas auga

Netrukus kino ekranus pasieks naujas „Vaiduoklių medžiotojų“ filmas. Ir nors tai gryna fantastika, realiame gyvenime yra tūkstančiai žmonių, užsiimančių vaiduoklių medžiokle.

Vien Amerikoje yra suskaičiuojama 3600 grupių, gaudančių vaiduoklius ir susidomėjimas šia veikla nuolat auga.

Tiesa, vaiduoklių medžiotoja Leanne Baur teigia, kad realybėje vaiduoklių gaudymas nėra toks kupinas veiksmo, kaip esame įpratę matyti televizijos ekranuose:

„Tai, ką mes darome, yra rimta. Mes neturime kuprinių, į kurias gaudome dvasias, su vaiduokliais mes bandome susitarti.“

Tam, kad taptum vaiduoklių medžiotoju, nereikia jokios kvalifikacijos ar licenzijos. Nereikia net pačiam tikėti vaiduokliais.

Tačiau prieš skubant paversti savo mašiną „vaiduoklių gaudykle“ ar matuotis uniformą, gerai pagalvokite. Tikrieji vaiduoklių medžiotojai neskuba priimti kiekvieno užsakymo, o dažniausiai už atliktą darbą net neima pinigų.

„Dažniausiai žmonės mums skambina, nes jie nori, kad kažkas tikrai būtų ir ne visuomet sulaukia juos tenkinančio atsakymo. Bet jei kažkam sumoki, kad tau praneštų, jog turi vaiduoklį – tai ir bus pranešta. Dėl šios priežasties atlygio mes neimame“, – sakė vaiduoklių medžiotojas Spenceris Chamberlainas.

Todėl vaiduoklių medžiotojai dažniausiai dirba nemokamai ir taip apsisaugo nuo nepatenkintų klientų skundų.

Randa būdų užsidirbti

Vis dėlto egzistuoja sritis, iš kurios vaiduoklių medžiotojams uždirbti lengva – turai ar ekskursijos po vietas, kuriose vaidenasi.

L.Baur su savo komanda jau pusantrų metų organizuoja ekskursiją po istorinį Ellicotto miestą. Ekskursija vienam žmogui kainuoja 15 dolerių, o grupėje paprastai yra po 10 ar daugiau žmonių.

L.Baur teigimu, jos tikslas yra linksminti žmones ir supažindinti juos su paranormaliais reiškinais.

Kita vaiduoklių medžiotojų grupė organizuoja turus po Nottinghamo vietoves, kuriose vaidenasi – apleistą ligoninę bei tuneliuose po žeme buvusią karinę bazę.

Ekskursijų į šiuos objektus kainuoja 14-64 svarus vienam žmogui. Grupės vadovė Jessica Gladwin teigė, kad jos pritraukia įvairių lankytojų: „Reguliariai čia lankosi mėgėjai vaiduoklių medžiotojai, vieni ateina, nes tiki, kad sutiks vaiduoklį, kiti galbūt nelabai tiki tuo, bet užsuka su draugais pasilinksminti.“

Dar vienas būdas užsidirbti, kuris itin populiarus Amerikoje yra pradėti savo televizijos šou ir jame gyvai fiksuoti, kaip atlieki vaiduoklių medžioklę.

Vaiduoklių negaudo

Vienas keisčiausių faktų apie vaiduoklių medžiotojus – jie vaiduoklių visai nemedžioja. Vaiduoklių medžiotojai gali tik nustatyti, ar vienoje ar kitoje vietoje dvasia egzistuoja, o pasirūpinti jos dingimu gali tik mediumai – žmonės, gebantys komunikuoti su mirusiaisiais. Ir jie už šias paslaugas ima pinigus.

Pittsburghe gyvenanti Marjorie Rivera teigia, kad savo veikla ji primena elektriką: „Juk kai sugenda elektros instaliacija, tu nepuoli jos tvarkyti pats ir nežaidi su tuo, ko nesupranti. Aš esu kaip elektrikas, tik dirbu ne su elektra, o su energija, dvasiomis.“

Moteris teigė, kad norint išmokti išvalyti patalpas nuo dvasių, reikia nemažai praktikos: „Aš supratau, kad mano darbas yra tarsi kvalifikacija – aš išmokau kažką ir dabar tai darau, kaip koks elektrikas ar santechnikas. Ir įkainiai mano panašūs.“

Tiesa, bendravimo su dvasiomis negalima išmokti mokykloje ar kursuose. Mediumo talentą M.Rivera perėmė iš savo giminaičių iš mamos pusės – nemažai jų pasižymi panašiais gabumais.

M.Rivera už vieno vaiduoklio išvalymą ima 150 dolerių, nesvarbu, kiek kartų reikės apsilankyti namuose, kad pavyktų tai padaryti.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.