„LitCapital“ parduoda „Lignotermos“ akcijas

Plėtros kapitalo fondas „LitCapital“ pasirašė bendrovės „Lignoterma“ akcijų pardavimo sandorį su tarptautinės korporacijos „Roquette Freres“ ir dr. Dano Tvarijonavičaus valdoma bendrove „Amilina“. Taip buvo sėkmingai realizuota jau antroji „LitCapital“ I KŪB fondo investiciją. Sandoris bus užbaigtas artimiausiu metu gavus reikalingus leidimus.

„LitCapital“ pasirašė bendrovės „Lignoterma“ akcijų pardavimo sandorį su tarptautinės korporacijos „Roquette Freres“ ir dr. Dano Tvarijonavičaus valdoma bendrove „Amilina“.<br>V.Balkūno nuotr.
„LitCapital“ pasirašė bendrovės „Lignoterma“ akcijų pardavimo sandorį su tarptautinės korporacijos „Roquette Freres“ ir dr. Dano Tvarijonavičaus valdoma bendrove „Amilina“.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 3:06 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:31 AM

„Lignoterma“ buvo pirmoji „LitCapital“ I KŪB fondo investicija, į kurią investuota 2011 metų pradžioje. „Lignoterma“ yra bionergetikos bendrovė, kuri veiklą pradėjo 2013.

Panevėžio įmonė šiluminę energiją pramoninės gamybos reikmėms tiekia bendrovei „Amilina“, kviečių biorafinavimo pradininkei Lietuvoje, vienai iš didžiausių krakmolo, gliukozės, glitimo ir pašarų gamybinių įmonių Šiaurės ir Rytų Europoje.

Biomasės katilinės instaliuotoji galia siekia 32 MW, o visos investicijos į bendrovę, įskaitant ir skolintas lėšas, viršijo 15 mln. EUR. Į įmonę investavo plėtros kapitalo fondas „LitCapital“, „Amilina“ ir kiti finansiniai investuotojai.

„Esame patenkinti dar viena sėkminga investicija. Džiaugiamės, kad biomasės katilinė leido optimizuoti savo kliento gamybos sąnaudas bei užtikrinti energetinę nepriklausomybę nuo vieno tiekėjo.

„Lignoterma“ katilinėje įgyvendinta keletas pažangių technologinių sprendimų, pavyzdžiui, ji gali būti kūrenama keliomis skirtingomis kietojo kuro rūšimis ir tiekti karštus garus, vandenį ir termoalyvą“, – sakė vadovaujantis „LitCapital“ partneris Šarūnas Šiugžda.

UAB „Lignoterma“ yra antroji pilnai realizuota „LitCapital“ I KŪB fondo investicija. 2016 metų sausio mėnesį buvo parduotos visos UAB „Putokšnis“ akcijos, o 2015 metų viduryje sumažinta „Brolis Semiconductors“ valdomų akcijų dalis.

LitCapital yra 25 mln. EUR plėtros kapitalo fondas, įsteigtas 2010 m. kartu su Europos Investicijų Fondu investuojant „Jeremie“ kontroliuojančiojo fondo, kuris yra finansuojamas iš ES struktūrinių fondų pagal Lietuvos 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programą, lėšas.

„LitCapital“ investuoja į smulkių ir vidutinių privačių įmonių plėtrą Lietuvoje. Investicijų tipas – ilgalaikės investicijos į privačių įmonių įstatinį kapitalą, siekiant spartesnio įmonių augimo ir plėtros. Vienos investicijos dydis – nuo 1 iki 3 mln. EUR. Tipinis investavimo laikotarpis siekia 4 – 6 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.