Izraelio verslininkai vėl siūlo lietuviams bendradarbiauti

Izraelio verslininkai vėl atvyko į Lietuvą, siūlydami bendradarbiauti. Šįkart tai – energetikos sektoriaus atstovai. Kol kas lietuviai verslininkai jų pasiūlymą vertina atsargiai, bet tiki, kad Lietuva ir Izraelis energetikos sektoriuje gali pasiekti vertingo bendradarbiavimo.

Į Lietuvą atvyko viena didžiausių Izraelio verslininkų delegacija – 30 žmonių, kurių dauguma yra ne tik verslininkai, bet ir mokslininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į Lietuvą atvyko viena didžiausių Izraelio verslininkų delegacija – 30 žmonių, kurių dauguma yra ne tik verslininkai, bet ir mokslininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Valentinaitienė

Jul 22, 2016, 4:08 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:24 AM

„Lietuvoje Iizraelio inžinerijos asociacija rengė tarptautinį verslo forumą, kuriame daugiausia dėmesio buvo skiriama energetikos sektoriui – inovacijoms šioje srityje, atsinaujinančių išteklių energetikai, startuoliams bei kibernetinei energetikos infrastruktūros apsaugai“, –  sakė Lietuvos ambasados Izraelyje komercijos ataše Saulius Kolyta.

Nori bendradarbiauti

Į Lietuvą atvyko viena didžiausių Izraelio verslininkų delegacija – 30 žmonių, kurių dauguma yra ne tik verslininkai, bet ir mokslininkai.

 “Pas mus verslas yra atsietas nuo mokslo, bet Izraelyje daugelis energetikos verslininkų yra ir profesoriai. Jie skaito paskaitas universitetuose, o kartu valdo vieną ar net kelias firmas, konsultuoja verslininkus“, – kalbėjo S.Kolyta.

Jo teigimu, Izraelis domisi bendradarbiavimo su Lietuva galimybėmis: „Jie į viską žiūri globaliai ir Lietuvą mato kaip starto aikštelę, suteikiančią galimybę pasiekti aplinkines rinkas tiek Skandinavijoje, tiek centrinėje ir rytų Europoje“.

S.Kolyta mano, kad šiuo Izraelio verslininkų susidomėjimu Lietuva turėtų pasinaudoti: „Tikrai yra daug potencialo pramonės įmonėse, galimybė kurti bendrus mokslinius projektus.“

Lietuviai reaguoja įvairiai

Apie Izraelio verslininkų vizitą nebuvo skelbiama viešai – buvo atrinktos konkrečios Lietuvos įmonės, kurios galėtų bendradarbiauti ir su jomis buvo susisiekta tiesiogiai.

S.Kolytos teigimu, iš Lietuvos verslininkų buvo sulaukta įvairių reakcijų: „Toks renginys vyko pirmą kartą. Žinot, kai tradicinis renginys, tai visi noriai dalyvauja, bet kai kviečiama pirmą kartą, kyla visokių abejonių bei klausimų.“

Nors abi pusės apsikeitė kontaktais, kalbėti apie konkretų Lietuvos ir Iraelio verslininkų bendradarbiavimą energetikos sektoriuje dar anksti.

Nepaisant to, Izraelis ir toliau planuoja rodyti iniciatyvą.

„Sieksime, kad šis renginys taptu tradiciniu. O lapkritį Izraelyje vyks kasmetinis panašus renginys, pritraukiantis paie 1300 dalyvių, tai jie jau galvoja, kaip reikės pakviesti Lietuvos delegaciją ir kokias įmones į ją būtų galima įtraukti“, – pasakojo S.Kolyta.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.