Naujas tarpininkų verslas – prekės iš Lenkijos į namus

Lenkijoje visos prekės yra tokios pigios, kad jas apsimoka pirkti netgi per tarpininkus. Taip teigia bendrovių, kurios pristatinėja siuntas iš Lenkijos, vadovai. Tokios įmonės klesti, o jų pelnas ir klientų skaičius nuolat auga.

Prekes iš Lenkijos užsisakinėja ne tik Lietuvos, bet ir iš Didžiosios Britanijos, Airijos pirkėjai.<br>D.Umbraso nuotr.
Prekes iš Lenkijos užsisakinėja ne tik Lietuvos, bet ir iš Didžiosios Britanijos, Airijos pirkėjai.<br>D.Umbraso nuotr.
Lenkijoje visos prekės yra tiek pigesnės, kad jas apsimoka pirkti netgi per tarpininkus.<br>P.Mantauto nuotr.
Lenkijoje visos prekės yra tiek pigesnės, kad jas apsimoka pirkti netgi per tarpininkus.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Rancaitė

Jul 26, 2016, 6:54 PM, atnaujinta May 17, 2017, 5:36 PM

Pirklenkijoje.lt vadovas Tomas, nepanoręs skebti savo pavardės, teigia, kad išskirti tam tikras prekių, kurias iš Lenkijos užsisakinėja lietuviai, rūšis yra labai sunku.

„Negalime kažko išskirti. Perka absoliučiai viską – ir vaikiškas lovytes, ir statybines medžiagas, ir buitines prekes“, – pasakojo bendrovės, veikiančios jau keturis metus, vadovas.

Beje, prekes iš Lenkijos užsisakinėja ne tik Lietuvos, bet ir iš Didžiosios Britanijos, Airijos pirkėjai.

Parsisiųsti apsimoka

Tomas tik patvirtina daugeliui žinomą tiesą, kad prekės pas kaimynus lenkus yra pigesnės nei pas mus.

„Nesu pastebėjęs, kad kažko neapsimokėtų vežti. Viskas absoliučiai pigiau. Teikdami paslaugą pastebėjome, kad žmogui taip pasirinkti prekes yra patogiau. Tereikia paaukoti šiek tiek laiko, kad surastų prekę ir pateiktų užsakymą“, – pasakojo jis.

Vartotojui sumokėjus už prekę, jos siuntimą, gabenimą Lietuvoje, jis vis tiek gauna naudos. Vadinasi prekių kainų skirtumas yra gana nemažas.

„Tai yra apčiuopiama suma ir žmonės supranta, kad čia įsigys prekes daug pigiau. Be to Lenkijoje ir pasirinkimas didesnis. Tarkime, automobilių dalys. Jų Lietuvoje arba nėra, arba joms taikomi protu nepaaiškinami antkainiai“, – dėstė siuntas iš Lenkijos gabenantis vyras.

Rinka užsipildė

Greitossiuntos.lt įkūrėjas Robertas Borkovskis siųsti prekes į Lietuvą pradėjo prieš ketverius metus, kai persikraustė gyventi į Lenkiją. Jis gimė ir augo Vilniuje, o jau studijų metais prie stipendijos norėjo prisidurti papildomų pajamų.

Iš pradžių pristatymai buvo reklamuojami skelbimuose, o vėliau atsirado ir rimtesni klientai.

Prieš ketverius metus niša buvo tuščia, konkurentų nebuvo. R.Borkovskis turėjo pranašumą: lenkai nenoriai bendrauja su užsieniečiais, mieliau renkasi lenkus. Tad nors ir Lietuvoje augusiam lenkų jaunuoliio buvo lengviau bendrauti su tiekėjais.

„Vėliau konkurentai pamatė, kad niša gera, jų daugėjo ir štai dabar jų – jau nemažai. Kai kurie net nebūna Lenkijoje, dirba per kitus tarpininkus. Bet konkurencija man yra patinka. Su konkurentais galima bendradarbiauti“, – sako R.Borkovskis.

Lenkams Lenkijoje nėra pigu

Siuntos dažniausiai pristatomos per šešias darbo dienas. Tam įtaką daro gausesnis konkurentų skaičius. Jie yra priversti siūlyti geresnes sąlygas. Užsakytos prekės keliauja iki sandėlio Lenkijoje, o iš ten gabenamos į Lietuvą.

Būsimieji pirkėjai užeina į internetinį tinklalapį ir išsirenka jiems reikalingas prekes. Jas, beje, galima sugrąžinti, tačiau tai apsimoka tik tuo atveju, kai prekės kaina siekia šimtus eurų. Juk siuntimo mokestis nėra grąžinamas.

 R.Borkovskis taip pat nesiryžo įvardinti populiariausių prekių. Pirkėjai jas renkasi atsižvelgdami ir į sezoną. Vasarą populiariausios palapinės, pavasarį – šiltnamiai, dabar paklausiausios turistinės prekės.

Pasak R.Borkovskio, prekių kainos Lenkijoje lemia valiutos kursas.

„Šiuo metu zlotas euro atžvilgiu yra susilpnėjęs, todėl atvykus apsipirkti su eurais, viskas atrodo pigu. Tiesa, patiems lenkams taip neatrodo. pats įsitikinau, kad susumavus išlaidas, Lenkijoje brangiau pragyventi nei Lietuvoje, tik maisto prekės pigesnės“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.