Investuotojai iš Japonijos susidomėjo Lietuvos paskolų rinka

Per didžiausią Lietuvos tarpusavio skolinimosi platformą „Savy“ japonų jungtinio finansavimo platforma „Crowdcredit“ planuoja reguliariai investuoti apie 15-30 proc. mėnesio „Savy“ paskolų sumos. Pirmosios japonų investicijos jau paskirstytos paskolų gavėjams.

Japonai ieško šalių, kur finansavimo paslaugų paklausa yra stipri ir kur būtų patrauklios sąlygos investuotojams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Japonai ieško šalių, kur finansavimo paslaugų paklausa yra stipri ir kur būtų patrauklios sąlygos investuotojams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2016, 5:52 PM, atnaujinta May 17, 2017, 3:30 PM

„Po pusmetį trukusių derybų ir kruopščios mūsų platformos veiklos analizės susitarėme su investuotojais iš Japonijos. Jiems Lietuvos rinka pasirodė patraukli dėl investicijų grąžos, kuri yra didesnė nei Japonijos vartojimo paskolų rinkoje. Tai bus ne vienkartinis, bet reguliarus investavimas į lietuvių paskolas per „Savy“ platformą“, – teigia Vytautas Zabulis, „Savy“ direktorius.

„Crowdcredit“ yra viena didžiausių Azijos jungtinio finansavimo platformų, kuri yra reguliuojama Japonijos finansinės priežiūros institucijos ir jungianti investuotojus bei paskolos gavėjus pasauliniu mastu. Platformoje surenkamos fizinių asmenų investicijos, kurios perskolinamos per kitų šalių platformas, kur siūloma didesnė investicijų grąža.

Su „Savy“ atstovais „Crowdcredit“ susipažino didžiausioje pasaulio tarpusavio skolinimosi platformų konferencijoje „Lendit Europe 2015“. Pasak „Crowdcredit“ atstovo, įmonė yra investavusi į didžiausias Suomijos, Estijos, Peru, Italijos, Gruzijos ir Kamerūno tarpusavio skolinimosi platformas. Prieš pasirinkdama „Savy“, japonų jungtinio finansavimo platforma įvertino lietuvių platformos paskolų portfelį, paskolų rizikos vertinimo modelius, įmonės finansinius rezultatus, įmonės darbuotojų kompetencijas ir kitus finansinius rodiklius.

„Ieškome šalių, kur finansavimo paslaugų paklausa yra stipri ir kur būtų patrauklios sąlygos Japonijos investuotojui, norinčiam investuoti į globalią rinką. Tiek Lietuva, tiek „Savy“ atitiko mūsų lūkesčius. Manome, kad „Savy“ augs sparčiausiai iš tarpusavio skolinimosi rinkos dalyvių Lietuvoje“, – teigia Koji Morikawa, „Crowdcredit“ atstovas.

„Savy“ veiklą pradėjo 2014 m. rugpjūčio mėnesį. Per beveik dvejus metus suteikta daugiau nei 3,6 tūkst. paskolų, paskolinta daugiau nei 4,6 mln. eurų. Grąžintų investicijų suma viršija 1,3 mln. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.