Nepavykęs pučas Turkijai kainavo 100 milijardų dolerių

Nepavykęs karinis perversmas Turkijos ekonomikai atsiėjo 100 milijardų dolerių, pareiškė Muitinės ir prekybos ministras Bülentas Tüfenkci. Apie tai praneša šios šalies laikraštis „Hurriyet“.

Įvykdyti karinį perversmą šalyje pamėginta naktį į liepos 16 dieną. Valdžia pučą numalšino.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Įvykdyti karinį perversmą šalyje pamėginta naktį į liepos 16 dieną. Valdžia pučą numalšino.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-02 15:56, atnaujinta 2017-05-17 02:10

Pasak ministro, tiksliau paskaičiavus patirtus nuostolius, ši suma greičiausiai padidės. „Be to, mums tai brangiai atsieis vidutinės trukmės perspektyvoje. Štai, daugelis užsakymų iš užsienio atšaukti, užsieniečiai nutraukdavo savo keliones į Turkiją. Dėl sąmokslininkų mūsų valstybės įvaizdis, deja, pasidarė tarsi trečiojo pasaulio šalies. Žmonės, kurie mato tankus gatvėse ir bombarduojamą parlamentą, nevažiuos į Turkiją“, – konstatavo B.Tüfenkci.

Be to, ministras padėkojo tiems, kas padėjo suturėti Turkijos rinkas nuo griūties. Pasak jo, jau kitą dieną po maišto bankai, biržos ir komerciniai centrai atnaujino darbą, kas įgalino išvengti kapitalo nutekėjimo.

Įvykdyti karinį perversmą šalyje pamėginta naktį į liepos 16 dieną. Valdžia pučą numalšino. Ankara apkaltino maišto organizavimu opozicionierių islamo pamokslininką Fethullahą Güleną, gyvenantį Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Per pučą žuvo 246 žmonės, daugiau kaip 2,1 tūkst. buvo sužeista. Apie 60 tūkst. kariškių, policininkų, teisėjų, valdininkų ir dėstytojų nušalinta nuo pareigų, sulaikyta arba tardoma.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.