Ekonomikos šuolį išgyvenusi Turkija vėl grimzta į duobę

Birželį užsienio turistų skaičius į Turkiją sumažėjo 40 proc. Tai – didžiausias sumažėjimas pastarąjį pusmetį. Šalies Turizmo ministerijos pateikti duomenys rodo turizmo sektoriaus praradimus, o ši sfera – viena svarbiausių šalies ekonomikai, rašo „Focus“.

Birželį užsienio turistų skaičius į Turkiją sumažėjo 40 procentų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Birželį užsienio turistų skaičius į Turkiją sumažėjo 40 procentų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2016, 7:24 AM, atnaujinta May 17, 2017, 1:28 AM

Prieš dvi savaites įvykęs nesėkmingas bandymas įvykdyti perversmą išgąsdino turistus. Juk liepą Turkijos pakrantėje dažniausiai būna pats didžiausias turistų skaičius. Pastarąjį mėnesį šalį sukrėtė ne vienas teroro išpuolis, už juos atsakomybę prisiėmė Islamo valstybė bei kurdų sukilėliai. Birželio pabaigoje per teroro ataką Stambulo oro uoste žuvo 47 žmonės.

Liepą, palyginti su pernai metų analogišku laikotarpiu, turistų iš Rusijos skaičius sumažėjo 93 proc. Tai gali būti susiję ir su prastais Maskvos bei Ankaros santykiais. Neseniai įvykęs Rusijos ir Turkijos susitaikymas gali išgelbėti visą pastarosios valstybės vasaros turizmo sezoną. Liepos 9 dieną pirmąkart po viso santykių krizės laikotarpio Turkijoje nusileido lėktuvas su turistais iš Rusijos.

Kaip neįvykęs perversmas paveiks turizmo sektorių – neaišku, tačiau nuotraukos su tankais Ankaros bei Stambulo gatvėse apskriejo visą pasaulį. Maža to, šalies prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pradėjo persekioti savo kritikus ir šalyje trims mėnesiams įvedė nepaprastąją padėtį.

Tokia padėtis Turkijoje jau paveikė britų kelionių operatorių „Thomas Cook“. Jeigu gegužę bendrovė tikėjosi 355 mln. svarų pelno, tai ketvirtadienį šios viltys buvo sumažintos iki 300 mln. svarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.