Atgal į 2011 metus: Rusijoje stebima defliacija

Per liepos 26 dienos – rugpjūčio 1 dienos savaitę vartojimo kainos Rusijoje nukrito 0,1 proc. – pirmą kartą

Mėsos ir žuvų produkcija, taip pat miltai ir kviečiai atpigo 0,1 proc. Pabrango cukrus, grikiai, sviestas, vištiena ir grietinė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Mėsos ir žuvų produkcija, taip pat miltai ir kviečiai atpigo 0,1 proc. Pabrango cukrus, grikiai, sviestas, vištiena ir grietinė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 12:03 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:54 PM

Vartojimo kainų sumažėjimą, visų pirma, lėmė atpigę vaisiai ir daržovės (vidutiniškai 3 proc.). Ypač sumažėjo pomidorų ir agurkų kaina (atitinkamai 8,5 ir 7,4 proc.).

Mėsos ir žuvų produkcija, taip pat miltai ir kviečiai atpigo 0,1 proc. Pabrango cukrus, grikiai, sviestas, vištiena ir grietinė.

Liepos 25 dieną Rusijos finansų ministerija neatmetė defliacijos galimybės rugpjūtį.

Birželį Rusijos centrinio banko vadovė Elvyra Nabiulina prognozavo, kad rugsėjį šalyje gali būti užfiksuota savaitinė defliacija. Vis dėlto Rusijos centrinis bankas kol kas neketina peržiūrėti savo 2016 m. infliacijos prognozės (5-6 proc.).

Šių metų kovą „Bank of America“ analitikas Deividas Honeris (David Honer) perspėjo, kad Rusija gali susidurti su ilgalaike defliacijos rizika. Eksperto nuomone, vartojimo kainų sumažėjimą gali išprovokuoti biudžeto apribojimai, skolos lygio sumažėjimas, demografiniai veiksniai, einamųjų operacijų sąskaitų perteklius, aukštos realiosios palūkanų normos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.