„Judex“ gamyba – sustabdyta. Ką veiks kone šimtas darbuotojų?

Šiuo metu įmonės „Judex“ darbuotojams tenka pakelti nemenką įtampos naštą. Ką jie dabar veiks? O gal jiems bus išdalinti atleidimo iš darbo lapeliai? Panikuoti dėl iš rankų sprūstančio darbo ar tiesiog ramiai pailsėti?

Kone šimtui „Judex“ darbuotojų teks paatostogauti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kone šimtui „Judex“ darbuotojų teks paatostogauti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kone šimtui „Judex“ darbuotojų teks paatostogauti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kone šimtui „Judex“ darbuotojų teks paatostogauti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audrė Srėbalienė

Aug 5, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:02 PM

Rugpjūčio 4-ąją Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) laikinai sustabdė šios šaldytus maisto produktus gaminusios įmonės veiklą. Tad laikinai be darbo liko ir kone šimtas žmonių. „Creditreform“ duomenimis, „Judex“ bendrovėje šiuo metu dirba 93 darbuotojai.

„Veikla sustabdyta, bet – laikinai. Darbuotojai turi sukaupę atostogų. Kai kurie jų liks įmonėje, nes vis tiek reikia atlikti įvairių pagalbinių darbų. Visi kiti bus išleisti eilinių atostogų. Juoba kad šiuo metu neprastas laikas žmonėms pailsėti: vasara, oras – geras.

Iš darbo tikrai niekas nebus atleistas. Sustabdyta veikla juk anaiptol nereiškia, kad ji nutraukiama visam laikui. Bet reikia, kad visos bėdos būtų įveiktos“, – sakė bendrovės vadovas Rimantas Kičas.

Įmonė iki šiol per parą gamindavo ir realizuojama apie 15 tonų produkcijos. Dauguma gaminių buvo eksportuojama į Latviją, Estiją, Angliją, Airiją, Vokietiją, Ispaniją, Rusiją, Baltarusiją.

Tad šiuo metu gaminių tiekimas  nutrūko ne tik Lietuvos prekybos tinklams, bet ir eksportas.  „Gamyba sustojo, tad ir visi užsakymai – stabdomi“, – sakė R.Kičas.

VMVT ketvirtadienį informavo, kad, gavus iš teisėsaugos institucijų informacijos apie įmonės „Judex“ produkcijoje nustatytą mikrobinę taršą, joje buvo atliktas neplaninis tyrimas, atrinkti produkcijos mėginiai, o įmonės veikla – laikinai sustabdyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.