Inspektoriai dar kartą patikrino „Judex“: trūkumų – per akis

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), gavusi iš teisėsaugos informaciją apie pavojingas bakterijas įmonės „Judex“ produkcijoje, ketvirtadienį tikrino šią įmonę ir aptiko nemenkų pažeidimų.

Ketvirtadienį VMVT atliko šįkart neplanuotą patikrinimą „Judex“ įmonėje. Po jo inspektoriai laikinai sustabdė įmonės veiklą.<br>V.Balkūno nuotr.
Ketvirtadienį VMVT atliko šįkart neplanuotą patikrinimą „Judex“ įmonėje. Po jo inspektoriai laikinai sustabdė įmonės veiklą.<br>V.Balkūno nuotr.
Ketvirtadienį VMVT atliko šįkart neplanuotą patikrinimą „Judex“ įmonėje. Po jo inspektoriai laikinai sustabdė įmonės veiklą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ketvirtadienį VMVT atliko šįkart neplanuotą patikrinimą „Judex“ įmonėje. Po jo inspektoriai laikinai sustabdė įmonės veiklą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kokiuose konkrečiai produktuose – koldūnuose, blynuose, – buvo aptikta bakterijų, VMVT direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas sakė nežinantis<br>T.Bauro nuotr.
Kokiuose konkrečiai produktuose – koldūnuose, blynuose, – buvo aptikta bakterijų, VMVT direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas sakė nežinantis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aida Murauskaitė

Aug 5, 2016, 1:07 PM, atnaujinta May 16, 2017, 7:21 PM

Taip pat inspektoriai atlieka ir šios bendrovės šaldytų gaminių tyrimą. Laboratorinių tyrimų atsakymai turėtų paaiškėti kitą savaitę. Kokiuose konkrečiai produktuose – koldūnuose, blynuose, – buvo aptikta bakterijų, VMVT direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas sakė nežinantis. Neaiškios ir konkrečios produktų partijos, kuriose nustatyta bakterijų.

Ketvirtadienį VMVT atliko šįkart neplanuotą patikrinimą „Judex“ įmonėje. Po jo inspektoriai laikinai sustabdė įmonės veiklą.

„Laikinai sustabdyta įmonės veikla. Buvo atliktas patikrinimas vakar. Ir šiandien mūsų specialistai tęsia darbą“, – penktadienį sakė V.Paulauskas.

Kiek įmonė negalės veikti? Tai, anot VMVT atstovo, priklausys nuo laboratorinių tyrimų rezultatų ir pačios įmonės. Iki penktadienio 15 val. „Judex“ turi pateikti ketvirtadienį VMVT aptiktų trūkumų šalinimo planą.

„Sudėję viską, spręsime – leisti ar neleisti įmonei dirbti toliau“, – sakė V.Paulauskas.

Griežčiausia lemtis – išvis stabdoma įmonės veikla. Tokių atvejų Lietuvoje V.Paulauskas nepamena.

„Vakarykščio tikrinimo metu radome bendrų higienos pažeidimų, tokių kaip kondensatas ant lubų gamybos patalpose, šaldytuvuose, patalpos naudojamos ne pagal paskirtį, tarkim, ten, kur saugomos daržovės, laikomos mėsos žaliavos. Tarpiniai apyvartiniai indai, kuriuose laikoma žaliava, yra nešvarūs. Taip pat rasta pasibaigusio galiojimo žaliavų, žaliavų ženklinimo pažeidimų“, – vardijo V.Paulauskas.

Jis tokius trūkumus vadino vidutinio sunkumo pažeidimais.

Kodėl bakterijų – salmonelių, ešerichijų, kurių aptiko prokurorų reikalavimu tyrimą atlikusi kita laboratorija, anksčiau neaptiko VMVT specialistai?

„Padėtis maisto įmonėje gali keistis kiekvieną dieną. Ir gali būti, kad tą dieną, kai įmonėje lankėsi mūsų inspektoriai ir paėmė mėginius, galėjo bakterijų nebūti“, – sakė V.Paulauskas.

„Mūsų tarnybos darbo vertinimą atliks teisėsaugos institucijos, tad nuo komentaro norėčiau susilaikyti“, – sakė V.Paulauskas, žurnalistų paklaustas, ką pats manantis apie savo atstovaujamos institucijos darbą pastaruoju metu.

V.Paulauskas sakė, kad „Judex“ yra įtraukta į didesnės rizikos įmonių grupę. Į jį patenka tos įmonės, kuriose aptinkama pažeidimų. Planiniai tikrinimai atliekami porą trejetą kartų per metus. Jei randama pažeidimų – dažniau.

„Manau, galėjo būti higieniniai dalykai. Tiksliau negaliu pasakyti, man reikia pasitikinti medžiagą“, – sakė V.Paulauskas.

Pastarąjį kartą VMVT „Judex“ tikrino kovo mėnesį. Kokie šio tyrimo rezultatai, V.Paulauskas neatskleidė paaiškindamas, kad šią medžiagą paėmusi teisėsauga. Tai, anot VMVT, buvo planinis patikrinimas.

Pasak VMVT direktoriaus pavaduotojo, vartotojai, kurie turi „Judex“ produkcijos ir abejoja jos kokybe, gali eiti į parduotuvę, kurioje pirko, ir tartis dėl pinigų grąžinimo. V.Paulauskas patikino, kad jam asmeniškai su politiku Petru Gražuliu, siejamu su „Judex“, šios įmonės klausimais nėra tekę bendrauti. Tačiau jis yra dalyvavęs VMVT direktoriaus Jono Miliaus ir P.Gražulio susitikimuose. Juose buvo kalbama apie „Judex“ produktų eksportą į Rusiją.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.