Strėvininkų globos namams – bėdos dėl 1,1 mln. vertės maitinimo

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT)

VPT pernai nustatė, kad maisto produktų ir maitinimo paslaugų rinkoje 56 proc. dalį užima trys įmonės, kurios laimi ir pasirašo didžiausios vertės sutartis.<br>V.Balkūno nuotr.
VPT pernai nustatė, kad maisto produktų ir maitinimo paslaugų rinkoje 56 proc. dalį užima trys įmonės, kurios laimi ir pasirašo didžiausios vertės sutartis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 11:38 AM, atnaujinta May 16, 2017, 7:45 PM

„Tipinis pavyzdys, kai nepagrįstais, neproporcingais pirkimo objektui ir pertekliniais kvalifikacijos reikalavimais dirbtinai apribojama galimybė pirkime dalyvauti smulkiems rinkos dalyviams“, – pranešime spaudai teigė VPT direktorė Diana Vilytė.

Anot jos, konkurse bendrovės privalėjo turėti ekologiško maisto gamybos sertifikatas „EcoAgros“, ne mažiau nei 283,5 tūkst. eurų sąskaitoje, 300 tūkst. eurų civilinės atsakomybės draudimą, bent vieną 400 tūkst. eurų dietinio maitinimo paslaugų tiekimo sutartį per paskutinius metus ir ne mažesnės nei 570 tūkst. eurų pajamas iš šių paslaugų teikimo per pastaruosius trejus metus.

VPT atstovė spaudai BNS teigė, kad konkurse dalyvavo dvi bendrovės: „Dussmann Service“, kurios pasiūlyta kaina buvo mažesnė, ir „Kretingos maistas“.

VPT pernai nustatė, kad maisto produktų ir maitinimo paslaugų rinkoje 56 proc. dalį užima trys įmonės, kurios laimi ir pasirašo didžiausios vertės sutartis. Tuo tarpu likusius 44 proc. rinkos sudaro 252 bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.