Pirkusiems koldūnus – gera žinia iš prekybos tinklų

Praėjusią savaitę kilęs triukšmas dėl įmonės „Judex“ produkcijoje rastų žmonėms kenksmingų bakterijų netyla iki šiol. Pasirodžius informacijai apie sveikatai pavojingą produkciją sujudo ir prekybos tinklai.

Jaunas vyras nustebo telefone pamatęs pranešimą, kurį siuntė vienas iš prekybos tinklų.
Jaunas vyras nustebo telefone pamatęs pranešimą, kurį siuntė vienas iš prekybos tinklų.
Jaunas vyras nustebo telefone pamatęs pranešimą, kurį siuntė vienas iš prekybos tinklų.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Jaunas vyras nustebo telefone pamatęs pranešimą, kurį siuntė vienas iš prekybos tinklų.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Jaunas vyras nustebo telefone pamatęs pranešimą, kurį siuntė vienas iš prekybos tinklų.<br>T.Bauro nuotr.
Jaunas vyras nustebo telefone pamatęs pranešimą, kurį siuntė vienas iš prekybos tinklų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 8, 2016, 3:01 PM, atnaujinta May 16, 2017, 12:51 PM

„Koldūnus suvalgiau, o dabar ir pinigus atgavau“, – juokavo vilnietis Giedrius. Jaunas vyras nustebo telefone pamatęs pranešimą, kurį siuntė vienas iš prekybos tinklų.

Atsilygins už koldūnus

Giedrius pasakojo prieš porą savaičių prekybos centre „Maxima“ nusipirkęs pakelį „Sibirietiškų koldūnų“, kuriuos gamina „Judex“. Tiesa, pirkdamas koldūnus, jis dėmesio į gamintoją neatkreipė.

Šeštadienį jis sulaukė trumposios žinutės, kurios turinys – nustebino.

„Mielas kliente, žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, jog „Judex“ gaminiai gali būti nekokybiški, rekomenduojame jų nevartoti. Už 07-25 – 08-04 dienomis pirktus „Judex“ gaminius į Jūsų „Ačiū“ kortelę pervesta 4,72 „Maximos“ pinigų, kuriuos kaip nuolaidą galite panaudoti bet kurio apsipirkimo metu“, – rašome žinutėje, kurią gavo Giedrius.

Pinigus atgaus 20 tūkst. pirkėjų

Prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovas Paulius Dambrauskas teigė, kad bent jau kol kas, iš pirkėjų skundų nesulaukė, tačiau atlyginti pirkėjams už prekes nuspręsta reaguojant į kilusį skandalą.

„Mes suprantame, kad ne visi klientai, kurie įsigijo „Judex“ produkcijos gaminių, išsaugojo pirkimo kvitą. Tad nusprendėme klientams, kurie pirkdami „Judex“ produkciją naudojo „Ačiū“ lojalumo kortelę, grąžinti sumokėtus pinigus“, – sakė P.Dambrauskas.

Preliminariais skaičiavimais, nuo liepos 25-osios iki rupjūčio 4-osios, kuomet pasirodė pirmoji informacija dėl galimų pažeidimų, „Maxima“ tinkle „Judex“ produkcijos su lojalumo kortele įsigijo daugiau nei 20 tūkst. klientų.

„Visiems šiems klientams į lojalumo korteles „Ačiū“ pinigais grąžinsime sumą, kurią jie išleido pirkdami šaldytą šio gamintojo produkciją. Šią sumą klientai galės panaudoti kito apsipirkimo metu“, – teigė „Maxima“ komercijos vadovas.

Prekyba „Judex“ produkcija „Maxima“ prekybos tinkle buvo sustabdyta praėjusį ketvirtadienį, iškart kai pasirodė informacija, kad šios įmonės šaldyta produkcija galimai nesaugi.

„Nors oficialių raštų iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ar Generalinės prokuratūros nebuvome gavę – veiksmų ėmėmės patys. Taip pat savo ruožtu pradėjome vidinį „Judex“ produkcijos patikrinimą“, – pasakojo P.Dambrauskas.

Gaminius gali grąžinti

„Maxima“ nėra vienintelis prekybos centras, kuris ėmėsi veiksmų dėl „Judex“ produkcijos. Prekybos tinklas „Iki“ nutraukė prekyba įmonės „Judex“ šaldytais pusfabrikačiais bei pirkėjams suteikia galimybę grąžinti prekes ir atgauti sumokėtus pinigus.

„Siekiame užtikrinti, kad pirkėjai mūsų parduotuvėse gautų tik aukščiausios kokybės maistą. Todėl reaguodami į pastarosiomis dienomis pasirodžiusią informaciją nusprendėme ne tik nutraukti „Judex“ gaminių prekybą, bet ir gyventojams grąžinti pinigus už mūsų prekybos tinkle įsigytus galimai kenksmingus maisto gaminius“, – sako prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Visi pirkėjai, prekybos tinkle „Iki“ pirkę bendrovės „Judex“ gaminius, gali juos grąžinti į parduotuves ir atgauti sumokėtus pinigus, pateikę pirkimo kvitą.

Susigrąžinti pinigus prekybos tinkle „Iki“ galima už visus „Judex“ gaminius, taip pat prekybos tinklo privačių prekės ženklų „Iki“ ir „Cento“ šaldytus gaminius, kuriuos gamino įmonė „Judex“ – „Cento lietinius su sūriu“, „Cento koldūnus su mėsos įdaru, „Iki“ tarkuotų bulvių cepelinus ir „Iki“ žemaičių blynus.

Pirkėjams, įsigijusiems „Cento lietinius su sūriu“, „Cento koldūnus su mėsos įdaru, „Iki“ tarkuotų bulvių cepelinus ir „Iki“ žemaičių blynus, pirkimo čekio pateikti nereikės.

Paimti prekių pavyzdžiai

Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė teigė, kad pirmadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai iš „Rimi“ tinklo parduotuvių mėginiams paėmė sustabdytų „Judex“ prekių pavyzdžius.

„Sulaukę šios tarnybos sprendimo, spręsime dėl tolimesnių veiksmų – utilizavimo, atšaukimo iš rinkos ir pan. Šiuo metu prekyba visa „Judex“ produkcija yra sustabdyta, o sustabdytos prekės yra laikomos sulaikymo zonose sandėliuose iki tolimesnių veiksmų“, – sakė G.Bielskytė.

Klientų skundų prekybos tinklas „Rimi“ taip pat nesulaukė.

Grąžinti gali bet kada

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė, kad prekybos centruose „Norfa“ galioja bendra taisyklė: jeigu pirkėjas įsigyja nekokybišką prekę, jis visada ją gali grąžinti prekybos centrui, jei turi pirkimo kvitą. „Arba net ir be kvito, jei yra akivaizdūs požymiai, kad prekė pirkta „Norfa“ parduotuvėje“, – sakė D. Ryliškis.

Paklaustas apie prekybos centro reakciją į kilusį skandalą, D. Ryliškis atsakė: „Norfa“ vadovaujasi principu: jeigu yra įtarimas, kad produkcija nesaugi, tai produkcija išimama, o vėliau bendrovė aiškinasi ar įtarimai pagrįsti. Po Generalinės prokuratūros signalų laikinai išėmėme galimai nesaugią produkciją iš prekybos. Jeigu informacija dėl bakterijų „Judex“ šaldytoje produkcijoje pasitvirtins, nesaugi produkcija bus sunaikinta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.