A. Užkalnis jau nebenori koldūnų, bet „Judex“ mano kitaip

Liks ar ne parduotuvėse „Judex“ pagamintų tradicinių koldūnų, ant kurių pakuočių – publicisto Andriaus Užkalnio portretas? Tad ką darys bendrovė su „Užkalnio koldūnų“ atsargomis, jei šis žmogus persigalvojo ir nebenori, kad gaminiai su jo pavarde būtų platinami?

Galbūt tokių pakuočių nebeliks.<br>E.Lukošiūtės nuotr.
Galbūt tokių pakuočių nebeliks.<br>E.Lukošiūtės nuotr.
A.Užkalnis nebenori, kad jo vardo koldūnai būtų gaminami ir platinami.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Užkalnis nebenori, kad jo vardo koldūnai būtų gaminami ir platinami.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Judex“ rūpestis šiuo metu – atnaujinti gamybą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Judex“ rūpestis šiuo metu – atnaujinti gamybą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Audrė Srėbalienė

Aug 9, 2016, 5:15 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:30 AM

„Judex“ sunaikins pakuotes? Užklijuos lipdukus? Bet tai tik dar labiau padidintų jos nuostolius.

Paprastai įmonės, kad būtų pigiau, užsisako tiek pakuočių, kad jų pakaktų ne vieneriems metams. Ir už jas pakloja ne tiek jau mažai pinigų – 15-17 tūkst. eurų.

„Judex“ „Užkalnio koldūnus“ su kiauliena fasavo į 600 g talpinančias plastiko pakuotes. Tačiau įmonės atstovai viliasi, kad nei utilizuoti, nei perdirbti šio plastiko vis dėlto nereikės.

Svarbiau – vėl gaminti

„Taip, kalbėjausi su A.Užkalniu. Nieko tikslaus nesutarėme. Viskas dar neaišku. Lakstome čia visi, nes mums dabar svarbiausia – paleisti gamybos linijas“, – sakė „Judex“ vadovas Rimantas Kičas.

Pasak „Judex“ atstovaujančio advokato Lino Šarkio, visi gaminiai, kurie dar yra likę sandėliuose, bus patikrinti: ar yra saugūs vartoti, „Užkalnio koldūnai“ – taip pat.

„Tikėtina, kad viską, kas yra pagaminta ir saugu, bus galima parduoti. Tačiau A.Užkalnis nebenori, kad toliau būtų gaminami jo prekės ženklo koldūnai, bet gal jis neprieštaraus, kad tai, kas pagaminta, būtų realizuota?

Nežinau dar, kokia yra sudaryta tarpusavio sutartis tarp jo ir įmonės. Ir kokios būtų tos sutarties nutraukimo sąlygos. Vis dėlto manau, kad jo sprendimas – skubotas. Nors, tikėtina, bet kuris žmogus – reklamos veidas – jo vietoje būtų pasielgęs taip pat“, – kalbėjo L.Šarkys.

„Užkalnio koldūnai, kaip ir kiti „Judex“ gaminiai, buvo eksportuojami į daugelį šalių – Vokietiją, Norvegiją, Didžiąją Britaniją, kitas valstybes.

„Yra numatyta, kad gaminių tyrimus atliks ir nepriklausomi užsienio šalių ekspertai. Galbūt dar pavyks reabilituoti įmonės vardą ir tęsti sutartį su A.Užkalniu. Juk niekas nedraudžia tartis su juo iš naujo“, – svarstė teisininkas.

Šalina pažeidimus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), gavusi iš teisėsaugos informaciją apie pavojingas bakterijas šaldytus maisto produktus gaminančios „Judex“ produkcijoje, rugpjūčio 4-ąją tikrino šią įmonę ir aptiko nemenkų pažeidimų.

Inspektoriai tyrė šios bendrovės šaldytus gaminius. Pirmadienį buvo pateikta dalis šių tyrimų rezultatų. Atšaukti koldūnai „Liux“, kuriuose buvo rasta salmonelių.

Pasak L.Šarkio, VMVT yra numačiusi, kad suklupusios įmonės gali atnaujinti gamybą tada, kai pašalina visus jos inspektorių nustatytus trūkumus.

„Šiuo metu dezinfekuojamos visos patalpos, pašalinti ir kiti inspektorių užfiksuoti pažeidimai. Tad netrukus bus teikiamas prašymas, kad VMVT leistų atnaujinti veiklą“, – sakė L.Šarkys.

Neliks prekės ženklo?

A.Užkalnis pirmadienį, rugpjūčio 8-ąją, socialiniame tinkle paskelbė nutraukiantis bendradarbiavimą su „Judex“.

Štai toks buvo tinklaraštininko A. Užkalnio įrašas „Facebook“ tinkle:

„Paskutinį kartą apie koldūnus.

Buvo patvirtinta, kad mano vardu pažymėtuose koldūnuose buvo rasta didelė koncentracija žarninių lazdelių ir buvo paaiškinta, kad nuo to prekės neturi būti atšaukiamos, tačiau liudija apie nepakankamą švarą gamyboje.

Man gaila ir nemalonu, kad dešimtys tūkstančių vartotojų turėjo nusivilti ir dabar nesijaučia gerai.

Taip, aš pats nelipdžiau tų koldūnų ir po cechus nevaikščiojau, švarą tikrindamas, tačiau ant pakuotės buvo mano vardas, veidas ir parašas, ir man to pakanka, kad nutraukčiau bendradarbiavimą su šiuo gamintoju, nes branginu vartotojo pasitikėjimą. Jūs nusipelnote geriausio, ir galėjau jums siūlyti savo vardu pavadintą maistą tik tol, kol tikėjau, kad jis išties geriausias ir nepriekaištingai gaminamas.

Nemanau, kad čia būta kokios nors gamintojo piktos valios ar nusikalstamo aplaidumo, tačiau prekės ženklas yra pasitikėjimo dalykas, o ne tik įstatymų reikalavimų klausimas.

Todėl šiandien informavau „Judex“ direktorių, kad koldūnai su mano pavarde, nuotrauka ir parašu nebebūtų gaminami ir platinami.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.