Vokiečiai ir italai bijo teroro atakų – atostogauja namie

Italų ir vokiečių atostogų

Šiemet savo gimtojoje šalyje atostogauja ir daugiau italų. Italijos viešbučių asociacijos duomenimis, šiais metais tikimasi 9,5 proc. siekiančio turistinių kelionių šalies viduje augimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiemet savo gimtojoje šalyje atostogauja ir daugiau italų. Italijos viešbučių asociacijos duomenimis, šiais metais tikimasi 9,5 proc. siekiančio turistinių kelionių šalies viduje augimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 4:19 PM, atnaujinta May 16, 2017, 7:19 AM

Vokiečiams atostogos savo šalyje tampa vis mielesnės. Vokietijos federalinės statistikos tarnybos duomenimis, sausio-birželio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, poilsinių kelionių šalies viduje skaičius išaugo 3 proc. Šiuo laikotarpiu šalies viešbučiai registravo net 200 mln. nakvynių.

Daugiausia nakvynių – 164 mln. – užsisakė vokiečių turistai, tačiau išaugo ir svečių iš užsienio valstybių skaičius. Manoma, kad dėl stabiliai augančios ekonomikos ir vis plačiau pinigines linkusių atverti turistų, šalies turizmo ir apgyvendinimo paslaugų sektorius šiemet gaus daugiausia pajamų per pastaruosius septynetą metų.

Kol kas dar neaišku, kokį poveikį turizmo sektoriui turės Viurcburge, Miunchene ir Ansbache prasiveržę smurto aktai. Tyrimų instituto „IPK International“ duomenimis, dėl šių įvykių labiausiai gali smukti turistų iš Rytų Europos ir Azijos šalių skaičius.

Teroro išpuolių baiminasi ir vokiečiai – liepą, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, lėktuvų bilietų į užsienio valstybes parduota 2 proc. mažiau. Oro linijų bendrovės „Fraport“ atstovų teigimu, teroristų išgąsdinti vokiečiai taip pat rečiau skrenda už Europos žemyno ribų. Ypač smuko poilsinių kelionių į Turkiją skaičius – birželį, dar prieš nepasisekusį karinį perversmą, – šalį aplankė 41 proc. mažiau vokiečių nei gegužę.

Vokiečiai ir toliau atostogoms užsienyje dažniausiai renkasi Ispaniją, o ypač – Kanarų salas. Kanarų salų statistikos instituto duomenimis, šiemet šalį aplankė 14 mln. vokiečių – 13 proc. daugiau nei pernai.

Šiemet savo gimtojoje šalyje atostogauja ir daugiau italų. Italijos viešbučių asociacijos duomenimis, šiais metais tikimasi 9,5 proc. siekiančio turistinių kelionių šalies viduje augimo. Italų pasirinkimą, kaip manoma, taip pat lėmė išaugusi teroro išpuolių baimė.

„Nenoriu pasirodyti cinikas ir džiaugtis kitų nelaimėmis, tačiau dėl užsienio šalyse įvykdytų teroro išpuolių ir Europoje bei visame pasaulyje tvyrančio netikrumo, pas mus atvyksta vis daugiau turistų“, – teigė šalies viešbučių asociacijos pirmininkas Bernabas Boka (Bernabo Bocca).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.