Naująjį „Disneyland“ Šanchajuje jau aplankė milijonas lankytojų

Didžiausias Kinijoje teminis

Parkas buvo atidarytas birželio 16 dieną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Parkas buvo atidarytas birželio 16 dieną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2016, 10:12 AM, atnaujinta May 16, 2017, 3:48 AM

„Mūsų parke jau apsilankė gerokai daugiau nei milijonas svečių nuo šių metų birželio 16-os dienos, kai buvo oficialiai atidarytas „Disnelyland“ Šanchajuje“, – „Disney“ vykdomojo direktoriaus ir prezidento Roberto Aigerio (Robert Iger) žodžius citavo radijas. Pasak direktoriaus, viešbučių užimtumas išlieka ties 95 proc. Parko plotas siekia 3,9 kv. km. Be to, jis yra pirmasis „Disneyland“ teminis parkas žemyninėje Kinijoje.

Įprasto bilieto į parką kaina sudaro 370 juanių (apie 56 dolerius), tačiau savaitgaliais ir šventinėmis dienomis ji siekia 499 juanius (apie 76 JAV dolerius).

Anksčiau parko atstovai prognozavo, kad per pirmuosius metus Šanchajaus „Disenlyaland“ parką aplankys 12 mln. žmonių, vėliau šis skaičius kasmet augs 3-5 mln. lankytojų. Bendrovė pažymi, kad per metus projektas turėtų uždirbti apie 4,4 mlrd. juanių (667,9 mln. dolerių) pajamų.

Pramogų parkas Šanchajuje padalytas į kelias temines zonas, tokias kaip „Nuotykių zona“, „Vaizduotės fantazijų sodai“, „Mikio prospektas“, „Ateities šalis“, „Lobių užutėkis“ ir „Fantazijų šalis“. Pasak projekto organizatorių, čionykštė „Miegančiosios gražuolės“ pilis yra aukščiausia iš visų pasaulyje šio statinio analogų.

Šanchajaus pramogų parkas yra amerikiečių-kinų projektas, paremtas vietos ir Vakarų dizainerių idėjomis. Šis kūrinys, kaip pastebi ekspertao, gerokai skiriasi nuo analogiškų parkų, veikiančių tiek Kinijoje, tiek ir už jos ribų. Projekto autoriai – bendrovė „Walt Disney“ ir jos partneris „Shanghai ShendiGroup“. Drauge į pirmojo „Disnelyland“ parko statybas žemyninėje Kinijoje jie investavo 5,5 mlrd. dolerių. Šis investicinis projektas vertinamas kaip vienas iš brangiausių šalies projektų. „Walt Disney“ dalis šiam projekte sudaro 57 proc., likusi dalis priklauso Kinijos kapitalui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.