Kinijos ambasadorius pasakė, ką mano apie lietuviškus produktus

Tolimoji Kinija yra patraukli

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 5:44 PM, atnaujinta May 15, 2017, 3:25 PM

Ministrė Virginija Baltraitienė, susitikusi Kinijos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvoje Wei Ruixingu aptarė pieno, jautienos ir kviečių eksporto klausimus ir įvertino, kas jau nuveikta šiose srityse. Ministrė padėkojo už ambasadoriaus apsilankymą ir teigiamai įvertino profesionalų bei draugišką šalių dialogą.

Visos būtinos procedūros pradėti pieno produktų eksportą į Kiniją yra baigtos ir eksportas turėtų prasidėti artimiausiu metu. Tai ilgo ir konstruktyvaus bendradarbiavimo rezultatas, suteiksiantis Lietuvos gamintojams naujų galimybių. Pagreitį įgauna ir derybos dėl prekybos jautiena.

„Nuo paskutinio mūsų susitikimo, vykusio liepos mėnesį, reikalai gerokai pajudėjo į priekį. Kinijai pateikta visa reikalinga informacija, norint eksportuoti mūsų jautienos produktus“, – sakė V. Baltraitienė.

Šiuo metu laukiama, kol dokumentai bus įvertinti kinų ir pateiktos išvados. Ministrė teigė, kad Kinijos maisto kokybės ekspertams išsiųstas kvietimas atvykti į Lietuvą ir įvertinti mūsų jautienos gaminius.

„Žemės ūkio ministrę esu sutikęs daugiau kartų nei bet kurį kitą ministrą. Ir čia, ministerijoje, jaučiuosi kaip namuose. Džiaugiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas juda į priekį ir matosi teigiami rezultatai. Kinijos valdžia yra pasiruošusi visapusiškai vystyti glaudžius santykius su Lietuva žemės ūkio srityje“, – kalbėjo V. Ruisingas.

Ambasadorius teigė neabejojąs, kad lietuviški maisto produktai atitiks visus tarptautinius standartus ir sklandžiai įsilies į Kinijos rinką. Savo ruožtu jis užtikrino padarysiąs viską, kad glaudus šalių bendradarbiavimas tęstųsi ir toliau.

Ministrės V. Baltraitienės teigimu, kai bus užbaigtos visos procedūros pradėti pieno produktų, jautienos ir kviečių eksportą į Kiniją, bus galima pradėti derybas dėl kitų produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas